My Twitter Feed

11 Μαΐου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ενισχύσεις παραγωγών Crimson

Ενισχύσεις de minimis, λόγω μείωσης εισοδήματος το έτος 2021, δίνονται στους παραγωγούς σταφυλιών Crimson, σύμφωνα με γνωστοποίηση του υπουργού ΑΓΑΤ Γιώργου Γεωργαντά.

Ήδη δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η σχετική κοινή απόφαση του κ. Γεωργαντά και του αναπληρωτή Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη για την καταβολή των ενισχύσεων.

Η απόφαση αφορά το σύνολο των παραγωγών της χώρας, πλην των περιοχών που ήδη έχουν λάβει ενίσχυση με προγενέστερη απόφαση, ενώ η αποζημίωση ανά στρέμμα έχει ορισθεί στα 270 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το Νομό Κιλκίς, η απόφαση αφορά σε 73 παραγωγούς που καλλιεργούν 981 στρέμματα.

Η πληρωμή στους δικαιούχους θα γίνει, βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο Γεωργαντάς στο Συνέδριο της ΕΕΕΟ

 Ο συγκερασμός των παραδοσιακών καλών πρακτικών στις καλλιέργειες και των σύγχρονων επιστημονικών καινοτομιών θα δώσει τη δυνατότητα στη χώρα μας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος, αλλά και σε όποιον θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον πρωτογενή τομέα να εξελιχθεί και να διασφαλίσει ένα καλό εισόδημα, επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 30ου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών (ΕΕΕΟ) που έγινε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στην ομιλία του στο συνέδριο, ο κ. Γεωργαντάς επικεντρώθηκε στις συνθήκες που διαμορφώνουν για τον πρωτογενή τομέα  το ασταθές διεθνές περιβάλλον και οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Σχολιάστε