My Twitter Feed

19 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ενισχύσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

BlobServletΣήμα για την επανεκκίνηση του ΕΣΠΑ μέσα από την ανακοίνωση προγράμματος ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με 456 εκατ. ευρώ έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του υπουργού, το πρόγραμμα θα προκηρυχθεί τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου του 2013 και στους ενδιαφερόμενους θα δοθεί προθεσμία δύο μηνών, έως τα μέσα Μαρτίου, για την προετοιμασία και την υποβολή των προτάσεών τους. Αλλους δύο μήνες θα διαρκέσει η αξιολόγησή τους και οι πληρωμές θα ξεκινήσουν στα μέσα του νέου έτους.

Το πρόγραμμα αφορά τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις των κλάδων της μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών, ενώ ενεργό ρόλο παίζουν οι Περιφέρειες, καθώς εκείνες θα καθορίσουν τις κατηγορίες των επαγγελμάτων που θα ενισχυθούν στις περιοχές τους, με βασικό κανόνα την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων.

Τα ποσοστά επιχορήγησης κυμαίνονται ανά περιφέρεια από 40% έως 60%. Από το σύνολο των κονδυλίων το 70% με 85% θα κατευθυνθεί σε υπάρχουσες επιχειρήσεις και το 15% με 30% σε νέες.

Βελτίωση κτιρίων
Οι μικρομεσαίοι μπορούν να ενισχυθούν για δαπάνες βελτίωσης κτιρίων και λοιπών εγκαταστάσεων, προμήθειας εξοπλισμού – μηχανημάτων – συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας – συστημάτων αυτοματοποίησης, δαπάνες πιστοποίησης εφαρμογής συστημάτων ποιότητας διασφάλισης ποιότητας, δαπάνες προστασίας βιομηχανικής ιδιοκτησίας, δαπάνες προβολής προώθησης, δαπάνες λογισμικού, λειτουργικές δαπάνες κ.λπ.

Ο συνολικός επιχορηγούμενος προϋπολογισμός (δημόσια δαπάνη και ιδιωτική συμμετοχή) κάθε πρότασης μπορεί να κυμαίνεται:

  • από 30.000 έως 300.000 ευρώ για τους τομείς μεταποίησης και τουρισμού
  • από 20.000 έως 100.000 ευρώ για τον τομέα εμπόριο ? υπηρεσίες.

Σημειώνεται ότι η ιδιωτική συμμετοχή μπορεί να καλυφθεί με ίδια κεφάλαια, τραπεζικό δανεισμό ή με συνδυασμό των δύο. Στην περίπτωση του τραπεζικού δανεισμού οι επενδυτές μπορούν να αξιοποιήσουν και τα χρηματοοικονομικά εργαλεία της ΕΤΕΑΝ και του Ταμείου Επιχειρηματικότητας που διατίθενται μέσω των τραπεζών.

Ethnos.gr

Σχολιάστε