My Twitter Feed

4 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Διαμαρτυρία για επίσκεψη Στεφανή -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Ήρεμα νερά ενόψει 3ου κύματος -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ενθουσιασμός Σαμαρά απ` τη μελέτη!

tonikidis-samaras «Ο πρωθυπουργός ενθουσιάστηκε από τα αποτελέσματα της έρευνας, βλέπει πολύ θετικά την προοπτική μείωσης του ΕΦΚ και δεσμεύθηκε να θέσει το θέμα στους αρμόδιους υπουργούς».

Η δήλωση ανήκει στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλο Τονικίδη, αναφέρεται στη μελέτη για τη τιμή των καυσίμων που εκπονήθηκε με πρωτοβουλία του ΕΒΕ, και έγινε στην ιστοσελίδα voria.gr.

Όπως είναι γνωστό, την περασμένη Πέμπτη 14 Νοεμβρίου αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, στα παλάισια της οποίας ο κ. Τονικίδης του έθεσε το ζήτημα της μείωσης του ΕΦΚ στη βενζίνη προκειμένου η τιμή της να εξισωθεί με αυτή των γειτονικών χωρών και του παρουσιάστηκε η μελέτη που καταδεικνύει ότι η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα θα τονώσει τα δημόσια έσοδα.

«Η κατάσταση με τη βενζίνη είναι δραματική, γιατί η περιοχή μας συνορεύει με χώρες που την πωλούν πολύ φθηνότερα. Το κράτος χάνει πολύτιμα έσοδα και τα βενζινάδικα κλείνουν καθημερινά», δηλώνει στη Voria.gr ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, υπογραμμίζοντας ότι τα λουκέτα στα βενζινάδικα έρχονται το ένα πίσω από το άλλο, καθώς στο νομό μας, από τα συνολικά 50 πρατήρια σήμερα, εκτιμάται πως μέσα στους επόμενους μήνες θα έχουν μείνει μόλις 10.

Ως γνωστόν, η ιδιαίτερα αυξημένη τιμή της αμόλυβδης σε σχέση με τις γειτονικές χώρες (πΓΔΜ, Βουλγαρία) έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες πολίτες να περνούν καθημερινά τα σύνορα και να γεμίζουν τα ρεζερβουάρ τους με 30% φθηνότερα καύσιμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πΓΔΜ και στη Βουλγαρία μπορεί κανείς να βρει αμόλυβδη βενζίνη από 1,10 ευρώ έως το πολύ 1,30 ευρώ, όταν στη χώρα μας, και κυρίως σε περιοχές μακριά από τα αστικά κέντρα, ξεπερνάει το 1,70 ευρώ. Όπως είναι φυσικό, αυτή η κατάσταση έχει φέρει σημαντικές απώλειες στα δημόσια έσοδα, ενώ παράλληλα έχει γονατίσει τους ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Εξάλλου, το τριήμερο 22-24 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Κιλκίς συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στην οποία έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, με την υψηλή φορολογία στα καύσιμα να αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα της ατζέντας.

Να σημειωθεί πως στο υπουργείο Οικονομικών φέρονται να εξετάζουν τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς, όπως φαίνεται και από τα στοιχεία, έφερε σημαντική μείωση των εσόδων.

Η μείωση στα δημόσια έσοδα αγγίζει ακόμη και τα 800 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Σύμφωνα με παράγοντες του ΥΠΟΙΚ, το θέμα θα τεθεί στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και η εφαρμογή του θα εξαρτηθεί από το μέγεθος του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013.

Σχολιάστε