My Twitter Feed

31 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Πέντε σε Κιλκίς, αύξηση στη χώρα -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Θερμομέτρηση και στα σχολεία -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 600 τάμπλετ σε μαθητές -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Ενθουσίασαν και στην Εύβοια, οι “Ακρίτες”

Στους Στρόπωνες Ευβοίας βρέθηκε το τριήμερο 29 Ιουνίου – 1 Ιουλίου αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες». Τα μέλη του χορευτικού τμήματος, της χορωδίας και του τμήματος γυναικών των «Ακριτών» προσκλήθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στροπόνων για να συμμετάσχουν στην τοπική ετήσια γιορτή που διοργανώνεται στο όμορφο αυτό παραδοσιακό χωριό της Εύβοιας.

Η συμμετοχή των Ακριτών στο διήμερο των εκδηλώσεων στους Στρόπωνες συμπεριλάμβανε παρουσίαση ποντιακών χορών από το χορευτικό τμήμα, ποντιακά τραγούδια από τη χορωδία και παρασκευή παραδοσιακών ποντιακών εδεσμάτων από το τμήμα γυναικών του συλλόγου. Τόσο οι κάτοικοι του παραδοσιακού οικισμού όσο και οι επισκέπτες, ενθουσιάστηκαν από τον πλούτο της ποντιακής παράδοσης και τους ήχους της ποντιακής μουσικής.

Τα μέλη της αποστολής απόλαυσαν την θερμή φιλοξενία του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου των Στροπόνων και των κατοίκων της περιοχής και είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις ομορφιές του καταπράσινου τοπίου της οροσειράς της Δίρφης και την πανέμορφη παραλία της Χιλιαδούς. Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με γλέντι μέχρι τις πρωινές ώρες, ενώ μεταξύ των δύο συλλόγων αναπτύχθηκαν στενές σχέσεις που στοχεύουν και σε μελλοντική συνεργασία. Η διοίκηση των «Ακριτών» εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στον Πολιτιστικό Σύλλογο Στροπόνων και στον προεδρό του Καμπούρη Νικόλαο καθώς και σε όλους τους κατοίκους των Στροπώνων για την άψογη φιλοξενία.

Δελτίο τύπου ΑΚΡΙΤΩΝ

Σχολιάστε