My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ενημέρωση μαθητών για αιμοδοσία

ees-aimodosiaO Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, η Ειδική Συμβουλευτική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α. και ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς στα πλαίσια των δράσεων ευαισθητοποίησης των πολιτών για την εθελοντική αιμοδοσία, ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις προγραμματισμένες ενημερώσεις σε μαθητές των Ημερήσιων – Εσπερινών Γυμνασίων, Ημερήσιων – Εσπερινών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, σχετικά με το πανανθρώπινο ιδεώδες της εθελοντικής αιμοδοσίας ως στάση ζωής και πράξη αγάπης προς το συνάνθρωπο.

Η εν λόγω δράση πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα Μαρτίου – Απριλίου 2016, σε εργάσιμες ημέρες και εντός του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών, χωρίς να παρακωλύεται το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων, αξιοποιώντας την κείμενη νομοθεσία γι αυτόν τον σκοπό. Η ενημέρωση πραγματοποιούνταν σε μια διδακτική ώρα. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής ενημερώθηκαν περίπου 2.000 μαθητές και μαθήτριες είκοσι έξι (26) σχολικών μονάδων από τις τριάντα μια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Επικεφαλής της δράσης είχε οριστεί ο κ. Ζώτος Θεολόγος μέλος της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΣΕΑ (ΠΟΣΕΑ) και συνοδευόταν από ένστολους εθελοντές των τριών σωμάτων του Ερυθρού Σταυρού (Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Πρόνοιας, Σαμαρείτες) καθώς και από ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερυθρού Σταυρού(ΕΕΣ) Κιλκίς.

Η εν λόγω δράση απέδειξε ότι η συνεργασία υπηρεσιών, δομών, φορέων και προσώπων που έχουν ως επίκεντρο και αποστολή την προσφορά στο ανθρώπινο πρόσωπο και στη σύγχρονη κοινωνία σε εποχή οικονομικής αλλά και γενικότερης κρίσης αξιών δεν είναι απλά μονόδρομος αλλά και η μοναδική λεωφόρος για την προκοπή και πρόοδο κάθε δημοκρατικής κοινωνίας.

Σχολιάστε