My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Ενημέρωση για τη ΓΕΦΥΡΑ

Απαντήσεις σε ερωτήματα μικρομεσαίων επιχειρηματιών και λογιστών – μελών του Επιμελητηρίου Κιλκίς για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», έδωσε ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης, σε ηλεκτρονική ημερίδα που διοργάνωσε η Διοίκηση του Φορέα.

Ο κ. Κουρμούσης αφού ανέλυσε τις λεπτομέρειες και τα οφέλη του Προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» για τους δανειολήπτες, προέτρεψε τους Μικρομεσαίους Επιχειρηματίες να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2020, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (www.keyd.gov.gr/covid 19-gefyra/).

O Ειδικός Γραμματέας, επεσήμανε ότι στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν όλα τα είδη δανείων που μπορεί να έχει λάβει ο επιχειρηματίας, είτε είναι καταναλωτικά, είτε επιχειρηματικά, για να λάβει επιδότηση έως και 90% από το κράτος, προκειμένου να εξασφαλίσει την προστασία της κύριας κατοικίας του. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αποδειχθεί με οποιοδήποτε τρόπο, ότι έχει πληγεί ο επιχειρηματίας ή κάποιο μέλος της οικογένειάς του από την πανδημία του κορωνοϊού.

Μάλιστα διευκρίνισε  ότι βασική προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα, είναι η ευνοϊκότερη μακροπρόθεσμη ρύθμιση του δανείου του επιχειρηματία. Για να υποβάλλει κάποιος αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα, θα πρέπει ταυτόχρονα να συναινέσει στην άρση του τραπεζικού του απορρήτου.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.  Χ. Χατζημλάδης προλογίζοντας την εκδήλωση, τόνισε ότι «το κυρίαρχο θέμα αυτήν την περίοδο, είναι η στήριξη της μικρής επιχείρησης, η οποία αντιστέκεται σθεναρά, όλη την μακρά αυτή περίοδο της κρίσης. Το νέο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» με την κρατική επιδότηση των δανείων είναι μία ασπίδα στον μικρό επιχειρηματία και την οικογένειά του και πρέπει τις επόμενες μέρες να γίνει ευρύτερα γνωστό».

Στην ανάγκη να δοθεί ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος, προκειμένου να τύχουν των ευεργετημάτων του όσο περισσότεροι επιχειρηματίες γίνεται αναφέρθηκε ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Π. Βασιλειάδης, τονίζοντας παράλληλα, ότι γενικά οι Μικρομεσαίοι με κόκκινα δάνεια, περιμένουν από τις Τράπεζες να προχωρήσουν άμεσα σε ρύθμιση των οφειλών, προκειμένου να δοθεί και σε αυτούς, η δυνατότητα ένταξης και παραμονής στο πρόγραμμα επιδότησης.

Σημειωτέον ότι στο ξεκίνημα της τηλεδιάσκεψης απηύθυνε χαιρετισμό ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γ. Γεωργαντάς, τονίζοντας παράλληλα τα οφέλη του εν λόγω προγράμματος.

Δελτίο τύπου από ΕΒΕ Κιλκίς

Σχολιάστε