My Twitter Feed

27 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Διόδια: Κατατέθηκαν ασφαλιστικά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αύξηση κρουσμάτων – 5 σε Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε καλά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Kαταγγελία απολύσεων σε ALUMIL -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

“Το Κιλκίς, χαβούζα της χώρας”! -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Ενας στους δυο υπερ δημοψηφισματος

Η τοπική κοινωνία θα πρεπε να εκφραστεί με δημοψήφισμα για τα μεταλλεία, είπε το 48% των αναγνωστών, που πήραν μέρος στη δημοσκόπηση του ΚΙΛΚΙΣ24. Ωστόσο, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία που προκείπτουν συνολικά, απ` τις απαντήσεις.

Για παράδειγμα, οι άλλες δυο προτεινόμενες απαντήσεις έλαβαν εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά. Συγκεκριμένα, υπέρ του ν` αποφασίσει η τοπική κοινωνία μέσω των φορέων, τάχθηκε το 11%, ενώ μέσω των πολιτικών παραγόντων (βουλευτές, δημάρχους, περιφερειάρχη) το 9%. Γεγονός, που καταδεικνύει κι αυτό απ` τη πλευρά του, τον χαμηλό βαθμό αξιοπιστίας που έχουν πλέον, πολιτικά πρόσωπα αλλά και φορείς.

Αξιοσημείωτο, όμως, είναι και το γεγονός ότι το 32% αυτών που πήραν μέρος στη δημοσκόπηση είπε “δεν ξέρω – δεν απαντώ”. Κατά την άποψή μας, αυτό δεν σημαίνει αδιαφορία για τον τρόπο έκφρασης της τοπικής κοινωνίας, παρά μόνο κατά ένα μικρό ποσοστό, που πάντα συναντάται σε κάθε είδους δημοσκόπηση. Το μεγαλύτερο μέρος, είτε δεν ήθελε να υιοθετήσει καμιά απ` τις προτεινόμενες απαντήσεις (εμείς, πάντως, δεν είχαμε άλλη να προτείνουμε), είτε ότι πρέπει να υπάρξει συνδυασμός τους, είτε ότι δεν έχει νόημα να εκφραστεί η τοπική κοινωνία.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τ` αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι εντελώς ενδεικτικά, και σίγουρα δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι αντιπροσωπεύουν επακριβώς τις διαθέσεις της τοπικής κοινωνίας. Έτσι συμβαίνει με τις εθελοντικές δημοσκοπήσεις, μας λένε οι επαΐοντες του είδους! Εμείς ευχαριστούμε και πάλι θερμά όλους όσους συμμετείχαν, και πάμε γι` άλλες!

Σχολιάστε