My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Εναλλακτική επιλογή για τίτλους

oikopeda-spitiaΕγκρίθηκε σήμερα Τετάρτη 1 Οκτωβρίου στη Βουλή, τροπολογία για το καθεστώς οικοπέδων που παραχωρήθηκαν προς στεγαστική αποκατάσταση, η οποία κατατέθηκε από τον βουλευτή Χαλκιδικής Ιω. Δριβελέγκα σε συνεργασία με τον βουλευτή Κιλκίς Γ. Γεωργαντά.

Σύμφωνα με την εγκριθείσα τροπολογία και το σκεπτικό που ανέλυσε στην ομιλία του ο κ. Γεωργαντάς, παρέχεται προθεσμία 10 ετών για να ανεγείρουν οι οικοπεδούχοι κατοικία ώστε να εκπληρωθεί ο σκοπός της αρχικής παραχώρησης.

Γιώργος Γεωργαντάς, βουλευτής ΚιλκίςΓια το ίδιο θέμα ο βουλευτής Κιλκίς είχε καταθέσει τροπολογία στη Βουλή τον Ιανουάριο του 2014, με την οποία προβλέφθηκε ότι οι κάτοχοι των οικοπέδων της κατηγορίας αυτής δύνανται να καταβάλλουν το 1/3 της αντικειμενικής αξίας των οικοπέδων και να αποκτήσουν οριστικούς τίτλους κυριότητας που δεν θα συνδέονται με την υποχρέωση  ανέγερσης  κατοικίας.

Η νέα ρύθμιση που προήλθε μετά  από τη σημερινή τροπολογία αποτελεί ουσιαστικά εναλλακτική επιλογή, καθώς οι κάτοχοι οικοπέδων που παραχωρήθηκαν δύνανται είτε να ανεγείρουν κατοικία εντός του οικοπέδου στην προσεχή δεκαετία είτε να καταβάλλουν το 1/3 της αντικειμενικής αξίας του οικοπέδου αποκτώντας οριστικό τίτλο ιδιοκτησίας.

Σχολιάστε