My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΔΣΕΚ: Αναβάθμιση ή μαρασμός; -

Δευτέρα, 29 Μαρτίου, 2021

ΕΛΜΕ: Όχι συγχώνευση των ΕΠΑΛ Κιλκίς -

Δευτέρα, 29 Μαρτίου, 2021

Μέρες Νοέμβρη και πάλι σε Κιλκίς -

Κυριακή, 28 Μαρτίου, 2021

“Ψέματα για τα ΕΛΤΑ Γουμένισσας” -

Σάββατο, 27 Μαρτίου, 2021

Τα κρούσματα έφεραν βαθύ κόκκινο -

Παρασκευή, 26 Μαρτίου, 2021

Παραμένουν τα ΕΛΤΑ Γουμένισσας -

Παρασκευή, 26 Μαρτίου, 2021

“Όχι σχολεία δυο ταχυτήτων” -

Παρασκευή, 26 Μαρτίου, 2021

Ο Δήμος Κιλκίς τίμησε Επανάσταση -

Παρασκευή, 26 Μαρτίου, 2021

ΔΣΕΚ: Αναβάθμιση ή μαρασμός;

Για να υπάρξει μέλλον στο πανεπιστημιακό τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης Κιλκίς, θα πρέπει αυτό να ενισχυθεί άμεσα με προσωπικό και να προχωρήσει η συζήτηση για την αναβάθμισή του, αφού είναι το μοναδικό στο είδος του.

Αυτό τονίστηκε στη διαδικτυακή συνάντηση της βουλεύτριας Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ειρήνης Αγαθοπούλου, με τον πρόεδρο του Τμήματος Θεόδωρο Κοσμάνη, την Παρασκευή 26 Μαρτίου.

Η κ. Αγαθοπούλου διαβεβαίωσε ότι Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς, συνεπής στις δεσμεύσεις του και την ενασχόλησή του με το θέμα τα τελευταία 9 χρόνια, θα πάρει πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα προς αυτή την κατεύθυνση.

Να σημειωθεί ότι μετά από ερώτηση της κ. Αγαθοπούλου σχετικά με τον τρόπο που θα επηρεάσει ο νέος συντελεστής εισαγωγής της κ. Κεραμέως στον αριθμό εισακτέων, κατέστη φανερό ότι η μείωση θα αγγίξει στο Τμήμα του Κιλκίς το 40% ίσως και 50% του σημερινού αριθμού.

Η βουλεύτρια ζήτησε από τον πρόεδρο του τμήματος να την ενημερώσει για την πορεία και κατάσταση του τμήματος τόσο γενικώς όσο και εν καιρώ πανδημίας.

Ο Κιλκισιώτης στην καταγωγή πρόεδρος, κ. Κοσμάνης, περιέγραψε την δεινή θέση στην οποία βρίσκεται το τμήμα, αφ΄ ενός εξ αιτίας της υποστελέχωσης από μέλη ΔΕΠ και μέλη τεχνικού και διοικητικού προσωπικού, αφ΄ ετέρου εξ αιτίας εξωπανεπιστημιακών προβλημάτων, όπως η έλλειψη συγκοινωνίας και απουσία επαρκούς σύνδεσης διαδικτύου, έτσι ώστε να ανταπεξέρχεται το τμήμα στις απαιτήσεις των νέων τεχνολογιών, όπως οι τηλεδιασκέψεις, που με τα σημερινά δεδομένα είναι αδύνατον να γίνονται.

Με δυο από τα τέσσερα μέλη ΔΕΠ σε προκείμενη συνταξιοδότηση και εκπαιδευτική άδεια, χωρίς τεχνικό προσωπικό, χωρίς βιβλιοθηκονόμο, με ελάχιστο διοικητικό προσωπικό, ο πρόεδρος σημείωσε ότι πρέπει άμεσα να προχωρήσουν μια σειρά αλλαγές για να γίνει βιώσιμο το Τμήμα. Για αυτό χρειάζονται τουλάχιστον 10 μέλη ΔΕΠ, καθώς και λοιπό βοηθητικό προσωπικό, αλλά και ένας σχεδιασμός που θα περιλαμβάνει τη μεταφορά και κάποιου άλλου τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου στο Κιλκίς, ώστε μέσω της ενοποίησης του προσωπικού να καλυφθούν οι ανάγκες για την καλύτερη προοπτική ενός ενιαίου τμήματος με δύο κατευθύνσεις και να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Μέχρι σήμερα αυτές υποχρησιμοποιούνται και πολλοί χώροι του κτιρίου παραμένουν κλειστοί και ανενεργοί, ενώ οι έκτακτοι διδάσκοντες και διδάσκουσες έχουν μικρό ενδιαφέρον, αφού η τοποθέτησή τους δεν έχει μόνιμο χαρακτήρα. Στην περαιτέρω απαξίωση του Πανεπιστημιακού Τμήματος του Κιλκίς συνέβαλε και η απόφαση της σημερινής κυβέρνησης να μην προχωρήσει στην ίδρυση των διετών προγραμμάτων σπουδών, που είχαν αποφασιστεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης, ο συντονιστής της ΝΕ Τάσος Κεσίδης, η υπεύθυνη Θεματικής Παιδείας Άννα Ριζάκη και οι συνεργάτες της βουλεύτριας Οδυσσέας Μπαγκατουρίδης και Γενοβέφα Ναβροζίδου.

Πηγή: Δελτίο τύπου από Ειρ. Αγαθοπούλου.

Σχολιάστε