My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Ενάντια στα μεταλλεία και το ΔΣ Καλαμαριάς

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς ενημερώθηκε τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου, για το θέμα των μεταλλείων Χρυσού της Χαλκιδικής προκειμένου να εκδώσει ψήφισμα κατά της ανάπτυξης της δραστηριότητας αυτής μετά από αίτημα του δημοτικού συμβούλου Μιχ. Παναγιωτίδη, επικεφαλής της παράταξης Κίνηση Πολιτών Καλαμαριάς.

Παρόντες ήταν πανεπιστημιακοί καθηγητές, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων, κάτοικοι των περιοχών της Χαλκιδικής που θα αναπτυχθούν τα μεταλλεία, εκπρόσωποι της Ελληνικός Χρυσός και ο δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Πάχτας οι οποίοι με τοποθετήσεις τους ενημέρωσαν τους δημοτικούς σύμβουλους Καλαμαριάς.

Μεταξύ άλλων στη συζήτηση παρενέβη κι ο Άγγελος Αραμπατζής εκ μέρους του Μετώπου ενάντια στα μεταλλεία σε Κρούσια – Πάϊκο.

Αρνητικά σχολιάστηκε η αποχώρηση του κ. Πάχτα αμέσως μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του και το γεγονός ότι δεν δέχθηκε διευκρινιστικές ερωτήσεις από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς σχετικά με τις θέσεις που εξέφρασε.

Μετά από αναλυτική παρουσίαση επιχειρημάτων και την έντονη ορισμένες φορές συζήτηση η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων Καλαμαριάς τοποθετήθηκε θετικά για την έκδοση ενός ψηφίσματος στο οποίο ο Δήμος Καλαμαριάς θα θέσει τις ενστάσεις του για την ανάπτυξη αυτής της δραστηριότητας. Το ψήφισμα αυτό θα συνταχθεί από την επιτροπή ψηφισμάτων του Δήμου και θα δοθεί στη δημοσιότητα τις αμέσως επόμενες μέρες.

Από ecology-salonika.org

Σχολιάστε