My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εμπόδια από Δήμο Ωραιοκάστρου

Παρά το γεγονός ότι ο υφυπουργός, Γιώργος Γεωργαντάς, διαβεβαίωσε πρόσφατα ότι έχουν αρθεί όλα τα εμπόδια για τη κατασκευή του δρόμου Νέας Σάντας – κόμβος Ασσήρου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου με ομόφωνη απόφαση του τη περασμένη Παρασκευή 15 Μαΐου αρνείται την παραχώρηση δανειοθαλάμου αδρανών υλικών για την κατασκευή του έργου.

Την επισήμανση αυτή κάνει η δημοτική παράταξη ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ, ο επικεφαλής της οποίας Δημήτρης Αγαθόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Στις 13-5-2020, σε δημοσίευμα που έδωσε ο τοπικός Βουλευτής και Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γεωργαντάς, μας διαβεβαίωνε ότι έχουν αρθεί όλα τα εμπόδια και εφεξής θα «τρέξει» η κατασκευή του πολύπαθου δρόμου Νέας Σάντας – Ασσήρου, μετά την απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας στο αίτημα του Δήμου Ωραιοκάστρου για την ακύρωση της απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας περί «εγκρίσεως των Περιβαλλοντικών Όρων».

Και ενώ ένας άνεμος αισιοδοξίας υπήρξε μετά το δημοσίευμα, στις 15-5-20 με ομόφωνη απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου αρνείται την παραχώρηση δανειοθαλάμου αδρανών υλικών στον εργολάβο για την περάτωση του εν λόγω έργου.

Μετά από 11 χρόνια «κυοφορίας» του έργου και μετά από αυτήν την επαναλαμβανόμενη αρνητική εξέλιξη γεννάται το ερώτημα ποιος εμπαίζει τελικά ποιον;

Καλή η επικοινωνιακή πολιτική, όταν όμως η πραγματικότητα μας διαψεύδει, αναδεικνύονται και οι σκοπιμότητες αυτής της πολιτικής.

Από την εποχή του Ψωμιάδη, η αδιαφορία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν εμφανής. Ποτέ δεν δόθηκε η βαρύτητα που έπρεπε για την περάτωση του έργου. Και οι ευθύνες τελικά δεν βαρύνουν μόνο την ΠΚΜ αλλά και την Αντιπεριφέρεια Κιλκίς και τον Δήμο Κιλκίς. Ποτέ δεν «χτύπησαν την γροθιά στο τραπέζι» στην ΠΚΜ για να δοθεί λύση.

Το πρόβλημα, εδώ που έφτασαν τα πράγματα, είναι και πολιτικό και οικονομικό. Πολιτικό διότι η ΠΚΜ δεν μπορεί πλέον να σφυρίζει αδιάφορα για ένα έργο που αφορά έναν από τους κάθετους άξονες της Εγνατίας Οδού και πρέπει να επιδιώξει πολιτική λύση με πολιτική παρέμβαση της Κυβέρνησης και οικονομικό για την εξασφάλιση των αδρανών υλικών από τον δανειοθάλαμο του Δήμου Ωραιοκάστρου ή από αλλού.

Κύριε Βεργίδη και κύριε Κυριακίδη πρέπει να τελειώνει το χάιδεμα των αυτών των «πολιτικών προϊσταμένων». Δεν είναι τυχαίο ότι βρισκόμαστε στις τελευταίες θέσεις αν όχι στην τελευταία όσο αφορά την ανάπτυξη του νομού μας.”

Σχολιάστε