My Twitter Feed

2 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Εμπειρίες κοινωνικής οικονομίας

Για τα μέλη αποστολής του Επιμελητηρίου στην Ισπανία.

syskepsiΜε αντικείμενο την απόκτηση τεχνογνωσίας στο θέμα της Κοινωνικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας ολοκληρώθηκε μ` επιτυχία η εκπαιδευτική επιχειρηματική αποστολή του Επιμελητηρίου Κιλκίς στην Ισπανία.

Η αποστολή με 32 μέλη ημέρες και για 7 ημέρες, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Erasmus», είχε ως επικεφαλή τον πρόεδρο Π.Τονικίδη, ενώ συμμετείχε και στέλεχος  της Κονσερβοποιίας Β. Αιγαίου με προϊόντα της εταιρείας, τα οποία προκάλεσαν ευμενή σχόλια και αποτέλεσαν τον «γευστικό κρίκο» των πολλών επισκέψεων και επαφών καθ’ όλη τη διάρκεια του 7ημέρου.

Γενικά, τα μέλη της αποστολής είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες  επιχειρηματικότητας καθώς και να προωθήσουν προϊόντα παραγόμενα από επιχειρήσεις του Κιλκίς.

Οι επαφές της Κιλικισιώτικης αποστολής ξεκίνησαν από την Ελληνική Πρεσβεία στη Μαδρίτη. Εκεί η αποστολή έγινε δεκτή από τον πρέσβη Νικόλαο Πάζιο, ο οποίος προέβη σε μια εκτενή περιγραφή για το επιχειρηματικό πλαίσιο και το οικονομικό κλίμα στην Ισπανία. Την εξειδικευμένη ενημέρωση της αποστολής έκανε ο εμπορικός ακόλουθος της πρεσβείας Αναστάσιος  Μέμμος.

eve-ispania2Οι επιχειρηματικές επαφές ξεκίνησαν με επίσκεψη και ενημέρωση στο Ισπανο-ιταλικό Επιμελητήριο και συνεχίσθηκαν στον Ισπανικό Σύνδεσμο Επιχειρήσεων που αριθμεί 100 χιλ. μέλη.

Θερμή υποδοχή στην Κιλκισιώτικη αποστολή επιφύλαξε η διοίκηση του Επιμελητηρίου της Μαδρίτης. Στο εντυπωσιακό κτίριο του Επιμελητηρίου, τα μέλη της αποστολής είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν διεξοδικά για την οικονομική κατάσταση και τις προοπτικές των ισπανικών επιχειρήσεων και της Ισπανικής Οικονομίας γενικότερα.

Οι υπεύθυνοι του Επιμελητηρίου της Μαδρίτης παρέθεσαν  αναλυτικά την πορεία της ισπανικής οικονομίας, η οποία επλήγη ισχυρά από την οικονομική κρίση. Οι Ισπανοί υπεύθυνοι κατέθεσαν την αισιοδοξία τους για την πορεία της οικονομίας, η οποία παρουσιάζει εντυπωσιακά σημάδια ανάκαμψης.

Η αποστολή στις επόμενες ημέρες επισκέφθηκε πολλές επιχειρήσεις οι οποίες λειτουργούν στα πλαίσια της Κοινωνικής Οικονομίας. Ένας κλάδος που στην Ισπανία εμφανίζει αισιόδοξα σημάδια κα ευδοκιμεί σε πολλούς τομείς δράσης προσφέροντας ή διασφαλίζοντας  θέσεις εργασίας.

eve-ispania1Τέτοιες επιχειρήσεις λειτουργούν  π.χ. στον τομέα διαχείρισης  απορριμμάτων  την οποία ασκούν πρώην εργαζόμενοι δήμων οι οποίοι έχουν απολυθεί. Έντονη παρουσία της Κοινωνικής Οικονομίας εμφανίζεται και στον Αγροδιατροφικό Τομέα, όπου λειτουργούν πρότυποι, συνεταιρισμοί με μέλη κυρίως πρώην ανέργους νέους.

Κατά την παραμονή της στην Ισπανία η αποστολή είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τα διάσημα Μουσεία όπως το Reina Sofia και το Prado. Επίσης έγινε επίσκεψη στο εντυπωσιακό Μουσείο για τυφλούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία τυφλών της Ισπανίας είναι μια από τις πλέον επικερδής κοινωνικές επιχειρήσεις με αξιοσημείωτη δραστηριότητα και κοινωνική προσφορά.

Η αποστολή επισκέφθηκε με ημερήσια εκδρομή και την ιστορική πόλη Τολέδο, ως προσκύνημα στο χώρο όπου έζησε και μεγαλούργησε ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος (Ελ Γκρέκο).

Σχολιάστε