My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Εμμανουήλ: Δεν βοηθά ο δήμος!

Επίσκεψη Ξουλίδου στο νομό μας – Διαφωνία με Λαπόρδα γι` αποκομιδή απορριμμάτων.

emmanouil-xoulidou-matskosΠλήρης διάσταση απόψεων μεταξύ Ανεξάρτητων Ελλήνων και Δημοτικής Αρχής Παιονίας διαπιστώθηκε στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της προσπάθειας εμπλοκής των γερμανικών συμφερόντων σ` αυτήν, κατά τη διάρκεια επίσκεψης της βουλευτού Θεσσαλονίκης, Σταυρούλας Ξουλίδου, την περασμένη Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, στο Δημαρχείο Παιονίας.

Ταυτόχρονα, εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του μητροπολίτη Κιλκίς κ. Εμμανουήλ για “μη ουσιαστική συνεργασία και συντονισμό σε θέματα φιλανθρωπίας από πλευράς άλλων φορέων όπως ο Δήμος, ο Ερυθρός Σταυρός κλπ”, όπως αναφέρει η ΣΕ Κιλκίς των ΑΝΕΛ, σε ανακοίνωσή της μετά την επίσκεψη της κ. Ξουλίδου στη Μητρόπολη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο νομό μας, η βουλευτής μετέβη και στον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων, όπου διαπιστώθηκαν ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υποδομές.

lapordas-xoulidouΧρονικά, η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Μητρόπολη Κιλκίς με τον κ. Εμμανουήλ να ενημερώνει σχετικά με το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης με την συνεχή στήριξη ευπαθών ομάδων και τη διανομή συσσιτίων στην πόλη, στον Δήμο Κιλκίς και σε όλες τις περιοχές της Μητρόπολης, μεταξύ των οποίων κι αυτή του Αγίου Αθανασίου στο νομό Θεσσαλονίκης.

“Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναγνωρίζουμε την μακροχρόνια συνεισφορά της Εκκλησίας με το φιλανθρωπικό της έργο, καλούμε όλους να συνεισφέρουν σε αυτό, αλλά ταυτόχρονα δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός εξαιτίας της για τα τεκταινόμενα στην ελληνική κοινωνία”, δήλωσε η κ. Ξουλίδου. 

Στη συνέχεια η βουλευτής, συνοδευόμενη απ` τον συντονιστή στο Κιλκίς Βασ. Μάτσκο και τον πολιτευτή Κ. Σταυρόπουλο, επισκέφτηκαν τον δήμαρχο Παιονίας, Αθ. Λαπόρδα, στην έδρα του Δήμου, στο Πολύκαστρο. Ο κ. Λαπόρδας εξέθεσε τα προβλήματα του δήμου που προέκυψαν από την οικονομική στενότητα, τις περικοπές που έχουν γίνει στη χρηματοδότηση των δήμων, την συνένωσή τους και την ανεπάρκεια σε μεγάλο μέρος του ανθρώπινου δυναμικού που εργάζεται σε αυτούς αλλά και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς”.

euzonoi-teloneioΌσο για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, η κ. Ξουλίδου δήλωσε: “Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας αλλά δεν συμφωνούμε να παραχωρηθεί η συλλογή κι “εκμετάλλευση” των απορριμμάτων από τους δήμους σε ιδιώτες. Η συλλογή, διαλογή κι “εκμετάλλευση” των απορριμμάτων μπορεί να αφήσει κέρδη στους δήμους (όπως άλλωστε γίνεται συνήθως και στη Γερμανία) κι όχι να αφεθεί στους καραδοκούντες, με πρώτον τον κ. Φούχτελ στη Β. Ελλάδα.”

Τέλος, στον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων υπήρξε συνάντηση με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας του Τελωνείου κ. Καρακασίδη. Διαπιστώθηκε η συνεχής προσπάθεια των λιγοστών υπαλλήλων (τελωνειακών κι αστυνομικών) να κρατήσουν σε ικανοποιητικό επίπεδο την εξυπηρέτηση των εισερχομένων και εξερχομένων, αλλά και η ελλιπής υποστήριξη των υποδομών από την Περιφέρεια. “Η εξυπηρέτηση δεν αφορά φυσικά τους επισκέπτες των κοντινών Καζίνο, συνήθεια την οποία καταδικάζουμε, αλλά τους επαγγελματίες και τουρίστες που περνούν οδικά στην υπόλοιπη Ευρώπη¨, υπογραμμίζουν οι ΑΝΕΛ στην ανακοίνωσή τους.

Οι ελλείψεις στον μεθοριακό σταθμό σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υποδομές καθώς και η τύχη των ανταποδοτικών τελών που εισπράττονται εκεί, θα γίνουν αντικείμενο ερώτησης στην Βουλή, άμεσα.

Σχόλια
2 Σχόλια to “Εμμανουήλ: Δεν βοηθά ο δήμος!”
  1. Ο/Η Κιλκίς λέει:

    Δεν λέει μόνο για τον Δήμο, λέει και για τον Ερυθρό Σταυρό.
    Μήπως πρέπει να κάνετε ένα μικρό ρεπορτάζ για το τι έγιναν τα εφόδια που μαζεύτηκαν το καλοκαίρι;
    Ο κόσμος πρέπει να ξέρει για να μην απογοητεύεται.
    Βέβαια μακάρι να γίνονται δράσεις κι ας μην ξέρουμε τίποτε, παρά να βλέπουμε φωτογραφίες χωρίς ουσία!
    Είμαι σίγουρη ότι με συνεργασία μπορούν να αξιοποιηθούν όλοι και όλα.

  2. Ο/Η Kampani λέει:

    Αυτή είναι η Ελλάδα του Αδωνη και των πολιτικών…..http://www.romfea.gr/ektakta-nea-2/20987-2013-12-13-10-59-56

Σχολιάστε