My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εμβόλια κατά της λύσσας σε Κιλκίς

Όπως ανακοινώνει η Π.Ε. Κιλκίς, ξεκινούν στις 3 Απριλίου 2019 στο νομό μας, από την αερολέσχη της Ξάνθης, οι εναέριοι εμβολιασμοί των αλεπούδων με δολώματα κατά της λύσσας.

Τα εμβόλια δολώματα θα διανεμηθούν με αεροσκάφη σε αγροτικές και δασώδεις περιοχές . Το δόλωμα είναι μικροί κύβοι χρώματος λαδί –καφέ με οσμή ψαριού που ελκύει τις αλεπούδες και απωθεί τους ανθρώπους. Τα εμβόλια δολώματα περιέχουν στο εσωτερικό τους μια πλαστική κάψουλα γεμάτη με το εμβόλιο (ζωντανό ιός της λύσσας) σε υγρή μορφή.

ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΠΑΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ-ΔΟΛΩΜΑ ΜΕ ΓΥΜΝΑ ΧΕΡΙΑ

Αν βρείτε ένα εμβόλιο δόλωμα κατά τη διάρκεια του περιπάτου, της άθλησης

κ.λπ. (στο δρόμο, στο προαύλιο, στο μονοπάτι, στο χώρο άθλησης) τότε πρέπει:

Να πιάσετε το δόλωμα με ένα γάντι ή πλαστική σακούλα και

να το μεταφέρετε στις τοπικές κτηνιατρικές αρχές ή να το μεταφέρετε και να το αφήσετε σε μια λιγότερο πολυσύχναστη περιοχή ώστε να μην έρθει σε επαφή με ανθρώπους.

Εάν το κατοικίδιο σας μεταφέρει στο στόμα του το εμβόλιο –δόλωμα ,μην προσπαθήσετε να το αφαιρέσετε διότι μπορεί να εκτεθείτε στον ιό.

Εάν κάποιος σκύλος προσλάβει το εμβόλιο -δόλωμα θα πρέπει ο ιδιοκτήτης φορώντας γάντια , να πλύνει την εξωτερική επιφάνεια του στόματος του ζώου με νερό και σαπούνι και να αποφύγει την επαφή με το ζώο με γυμνά χέρια για τουλάχιστον μία ημέρα.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΟ ΥΓΡΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΨΟΥΛΑΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΔΟΛΩΜΑΤΟΣ, ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΔΟΛΩΜΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ, ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νόσο στον άνθρωπο είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ (www.kelpno.gr). Πληροφορίες για τη νόσο (spotvideo,νομοθεσία ,ενημερωτικό υλικό) παρατίθενται στην ιστοσελίδα του ΥΠ.Α.Α.Τ.( www.minagric.gr: Πολίτης-Νοσήματα που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο-Λύσσα) και στην ιστοσελίδα της Π.Κ.Μ.(www.pkm.gov.gr: Ενδιαφέρουν τον πολίτη –Ενημέρωση για τη Λύσσα).

Σχολιάστε