My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΛΜΕ: 10ήμερη εκδρομή στον Πόντο

Η ΕΛΜΕ Κιλκίς τιμώντας τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή στον Πόντο από 9 Ιουλίου έως 18 Ιουλίου 2019.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ
1η Μέρα: ΚΙΛΚΙΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (650 χλμ.)
Τρίτη 9-7-2019 Αναχώρηση νωρίς το πρωί για Κωνσταντινούπολη. Άφιξη αργά το απόγευμα στην Πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Green Park Pendik (Ασιατική πλευρά της Πόλης), δείπνο, διανυκτέρευση.

2η Μέρα: ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΜΠΟΛΟΥ – ΣΑΦΡΑΠΟΛΗ (375 χλμ.)
Παίρνουμε το πρωινό μας και αναχωρούμε για τη Σαφράπολη, η ελληνική Θεοδωρούπολη. Η περιοχή πήρε το όνομα της από το μπαχαρικό σαφράνι που αναπτύσσεται στην περιοχή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Zalifre Hotel, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Μέρα: ΣΑΦΡΑΠΟΛΗ – ΚΑΣΤΑΜΟΝΗ – ΣΙΝΩΠΗ – ΜΠΑΦΡΑ– ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ (390χλμ.)

Πρωινό και σύντομη περιήγηση της Σαφράπολης. Αναχώρηση για Κασταμονή, Σινώπη, Μπάφρα, Σαμψούντα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Grand Amisos Hotel, δείπνο, διανυκτέρευση .

4η Μέρα: ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ – ΟΙΝΟΗ – TΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ (325χλμ.)
Πρωινό και περιήγηση στη συνοικία της Αγ. Τριάδας όπου υπήρχαν τα 4 ελληνικά σχολεία, Τσινέκειο Γυμνάσιο, αρρεναγωγείο, μικτό νηπιαγωγείο και παρθεναγωγείο, στις τέσσερις γωνίες του Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Τριάδας, τα αρχοντικά σπίτια των Ποντίων και την πλατεία Ρολογιού. Επίσκεψη στο λιμάνι όπου θα δούμε το μνημείο του Kemal Ataturk. Αναχώρηση για Τραπεζούντα. Κατά τη διαδρομή μας θα περάσουμε από την Οινόη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Usta Park, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η Μέρα: ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ (250χλμ.)
Πρωινό και επίσκεψη στο Ναό της Παναγίας Χρυσοκεφάλου, στο Ναό του Αγ. Ευγενίου (άλλοτε πολιούχο της Τραπεζούντας) και στην Αγ. Σοφία. Ελεύθερη ημέρα για όσους θέλουν να επισκεφτούν στα χωριά τους. Οι υπόλοιποι θα πάνε ημερήσια εκδρομή στη λίμνη Ουζούν, στην περιοχή του Όφι ποταμού, τη Ριζούντα και τα Σούρμενα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο Usta Park, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η Μέρα: ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ–ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ–ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ–ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ (330χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για την Παναγία Σουμελά, το μεγαλύτερο προσκύνημα του Πόντου. Λέγεται ότι η Μονή ιδρύθηκε από τους μοναχούς Βαρνάβα και Σωφρόνιο ,οι οποίοι έφεραν μαζί τους και την εικόνα της Παναγίας. Επίσκεψη στο Μοναστήρι. Στη συνέχεια επιστροφή στο Μίθριον Όρος και στη Μονή Θεοσκεπάστου για να απολαύσουμε την πανοραμική θέα. Στάση στο γεφύρι της Τρίχας και στη συνέχεια επίσκεψη στην Αργυρούπολη. Αναχώρηση για Κερασούντα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Hotel Kit Tur, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η Μέρα: ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ – ΟΡΝΤΟΥ – ΑΜΑΣΕΙΑ (320χλμ.)
Πρωινό και επίσκεψη στην εκκλησία της Υπαπαντής και το Πολυκάρπιο Παρθεναγωγείο της αρχαιότατης ελληνικής πόλης Κερασούντας, που ιδρύθηκε τον 6 αιώνα π.χ. από τους Σινωπείς. Αναχωρούμε για την Αμάσεια. Κατά τη διαδρομή μας θα περάσουμε από τα Κοτύωρα (Ορντού). Άφιξη και επίσκεψη στη πλατεία όπου απαγχονίστηκαν 174 πόντιοι το Σεπτέμβριο του 1921. Την Αμάσεια τη διασχίζει ο Ίρις ποταμός και πάνω από την πόλη δεσπόζουν τα δύο κάστρα της, ενώ στην πλαγιά βρίσκονται οι «Τάφοι των Βασιλέων» και το παλιό αρχοντικό του 1872. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Apple Hotel. Ελεύθερος χρόνος, δείπνο, διανυκτέρευση.

8η Μέρα: ΑΜΑΣΕΙΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (680χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη. Άφιξη αργά το απόγευμα στην πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείοGreen Park Taksim. Δείπνο ελεύθερο, διανυκτέρευση.

9η Μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Παίρνουμε το πρωινό μας και αναχωρούμε για την Αγία Σοφία, Μονή Βλαχαιρνών, Πατριαρχείο – Άγιος Γεώργιος την Μονή Μπαλουκλή, τη Μονή της Χώρας και την Αιγυπτιακή αγορά. Το απόγευμα προτείνεται προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο. Συνεχίζουμε με προαιρετική διασκέδαση σε φημισμένο μαγαζί με χορό της κοιλιάς. Δείπνο ελεύθερο. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο Green Park Taksim για διανυκτέρευση.

10η Μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΙΛΚΙΣ (620 χλμ.)
Πέμπτη 18-7-2019 Πρωινό και αναχώρηση για Κιλκίς με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη αργά το βράδι.

Πληροφορίες: Πολυχρονιάδης Γιώργος: 6937881237

Σχολιάστε