My Twitter Feed

1 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

ΕΛΜΕ Κιλκίς: Κάλεσμα σε αγώνα

Όχι στις υποχρεωτικές υπερωρίες – ναι στις προσλήψεις εκπαιδευτικών, λέει το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κιλκίς, που “ζητά εδώ και καιρό την άμεση κάλυψη των κενών εκπαιδευτικών, καταγγέλλει το καθεστώς της μόνιμης υποβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης, της φαλκίδευσης των διδακτικών αντικειμένων (2η ανάθεση) αλλά και των εργασιακών σχέσεων, που επιχειρεί να επιβάλλει δια της πλαγίας οδού το Υπουργείο Παιδείας”.

elme-kilkisΤο Δ.Σ. της  ΕΛΜΕ καλώντας τους καθηγητές “να προστατέψουν με κάθε τρόπο τα εργασιακά τους δικαιώματα, τα δικαιώματα των μαθητών στην μόρφωση, αλλά και το δικαίωμα της επόμενης γενιάς των εκπαιδευτικών στην εργασία”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του και τα εξής:

“Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΟΛΜΕ με περίπου 1.000 κενά εκπαιδευτικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση συνεχίζονται τα μαθήματα στα γυμνάσια τα λύκεια αλλά και στην τεχνική εκπαίδευση όλης της χώρας. Την ύπαρξη κενών θέσεων παραδέχτηκε και ο κ. Υπουργός, στη συνάντηση που είχε με την ηγεσία της ΟΛΜΕ . Είναι σίγουρο ωστόσο, πως παρά τις όποιες αλχημείες τα κενά δεν πρόκειται τελικά να καλυφθούν. Παράλληλα πολλοί εκπαιδευτικοί πιέζονται από την μεριά της διοίκησης ώστε να αναλάβουν αυτοπροαιρέτως υπερωρίες. Έτσι αντί του αυτονόητου, της πρόσληψης δηλαδή αναπληρωτών εκπαιδευτικών, προωθούνται οι περικοπές στη διδασκαλία και η έμμεση αύξηση του ωραρίου των συναδελφισσών-ων, στη δεδομένη ευαισθησία και τον εκπαιδευτικό πατριωτισμό των οποίων επαφίεται για άλλη μια φορά η ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Στην Ελλάδα των Μνημονίων θεωρείται πλέον πολυτέλεια το αυτονόητο δικαίωμα των μαθητών να έχουν τον καθηγητή τους.

 Κατά κανόνα οι περιφερειακοί διευθυντές μεταβιβάζουν την εντολή στους διευθυντές διευθύνσεων εκπαίδευσης οι οποίοι  αναγκάζουν τους διευθυντές των σχολείων με το καθεστώς των προφορικών εντολών να μεταφέρουν την ηθική πίεση της κάλυψης των αναγκών των μαθητών αποκλειστικά στους συναδέλφους.

 Έτσι ο εκπαιδευτικός θα καλείται να διανύσει πολλά χιλιόμετρα για να συμπληρώσει το ωράριό του μέσα σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας και περιπλάνησης!

Σχετική νομοθεσία, που αφορά στην Υπερωριακή Διδασκαλία:

Ν. 1566/1985

Άρθρο 14

  1. Σε περίπτωση που οι προβλεπόμενες ώρες διδασκαλίας για κάθε μάθημα δεν καλύπτονται με το υποχρεωτικό ωράριο των διδασκόντων και οι απομένουσες δε δικαιολογούν θέση εκπαιδευτικού η αν δικαιολογούν, μέχρι να προσληφθεί προσωρινός αναπληρωτής και εφόσον δεν υπάρχει προσφορά προαιρετικής υπερωριακής διδασκαλίας, ο σύλλογος των διδασκόντων αναθέτει την κάλυψη των ωρών αυτών σε εκπαιδευτικούς του ίδιου σχολείου. Αν ο σύλλογος διδασκόντων παραλείπει να αναθέσει την κάλυψη των ωρών αυτών, η ανάθεση γίνεται με απόφαση του διευθυντή εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του οικείου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου (τροποποιήθηκε με την παρ. 17, άρθρο 6 του Ν. 3027/2002) .Για την κάλυψη των ωρών του προγράμματος μπορεί να ανατεθεί προαιρετική υπερωριακή διδασκαλία μέχρι πέντε (5) ώρες την εβδομάδα σε εκπαιδευτικούς του ίδιου σχολείου με απόφαση του συλλόγου των διδασκόντων και σε εκπαιδευτικούς άλλου σχολείου με απόφαση του περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου. Η ανάθεση γίνεται με απόφαση του συλλόγου των διδασκόντων, αν πρόκειται για το ίδιο σχολείο, ή με απόφαση του περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου, αν πρόκειται για άλλο σχολείο και εφόσον και στις δύο περιπτώσεις δεν υπάρχει προσφορά για προαιρετική υπερωριακή διδασκαλία.
Σχολιάστε