My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΛΛΥ: Ερώτηση για το Νοσοκομείο

Ερώτηση για τα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου Κιλκίς κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της ΕΛ.ΛΥ. Κυριάκος Βελόπουλος.

Το κείμενο της ερώτησης προς τον υπουργό Υγείας, Β. Κικίλια, έχει ως εξής:

“Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς (Ε.Ν.Ι.Κ.) αναφέρει, πως το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης τους παρουσιάζει μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Αναλυτικότερα, στην κατηγορία των ειδικευόμενων ιατρών, υπάρχει έλλειψη σε ποσοστό 55,76%, ενώ στην κατηγορία του μόνιμου ειδικευμένου ιατρικού προσωπικού το ποσοστό έλλειψης αγγίζει το 47,72%. Για να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες χρησιμοποιούνται οι επικουρικοί ειδικευμένοι ιατροί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Λόγω των αυξημένων αναγκών στο ανωτέρω νοσοκομείο ο αριθμός των τελευταίων συνεχώς αυξάνεται, χρόνο με τον χρόνο, φθάνοντας, σήμερα, να υπηρετούν στο εν λόγω 17 επικουρικοί ειδικευμένοι ιατροί. Επειδή, όμως, και πάλι δεν επαρκούν, χρησιμοποιούνται και ιατροί με μετακίνηση από άλλους φορείς, που είναι συνολικά 13. Κάθε χρόνο, επίσης, συνταξιοδοτούνται, περίπου, 3 με 4 ιατροί από το Νοσοκομείο, οι οποίοι δεν αναπληρώνονται.
Εδώ και 10 χρόνια οι εμβαλωματικές λύσεις των επικουρικών ειδικευμένων ιατρών και των μετακινούμενων ειδικευμένων ιατρών δεν λύνουν τα προβλήματα, αλλά τα μεταθέτουν χρονικά. Ριζική λύση είναι η πρόσληψη μόνιμων ειδικευμένων ιατρών για να καλυφθούν οι ανάγκες στο ως άνω Νοσοκομείο, οι οποίες συνεχώς αυξάνονται, ενώ ο αριθμός των μόνιμων ειδικευμένων ιατρών συνεχώς μειώνεται. Εδώ και χρόνια, δε, αναμένονται οι διορισμοί πνευμονολόγου, νευρολόγου, γαστρεντερολόγου, παθολογοανατόμου, δερματολόγου, που ως οργανικές θέσεις είναι πιθανόν να έχουν χαθεί ανεπιστρεπτί.
Τη φετινή χρονιά, που η χώρα αλλά και ολόκληρος ο κόσμος βιώνει μια ιογενή πανδημία, λόγω της φύσεως της νόσου, δημιουργήθηκαν στο νοσοκομείο νέες ανάγκες για λειτουργία ειδικών ιατρείων, τακτικών και επειγόντων αλλά και νέων κλινικών λοιμώξεων για τη νοσηλεία των ασθενών. Αυτό οδήγησε σε περαιτέρω εργασιακή επιβάρυνση του ήδη μειωμένου ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού. Επιπλέον, ο αριθμός των ιατρών που ασθενούν ή είναι σε καραντίνα, λόγω της πανδημίας, συνεχώς αυξάνεται (αριθμούν τους 25 μέχρι σήμερα), δημιουργώντας περαιτέρω προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του άνω Νοσοκομείου.
Για να αναβαθμιστεί, λοιπόν, η προσφερόμενη φροντίδα Υγείας στο Νοσοκομείο Κιλκίς, χρειάζεται αλλαγή του πεπαλαιωμένου οργανογράμματος με νέο, αύξηση του αριθμού των κλινών του Νοσοκομείου σε 257, δημιουργία μονάδας εντατικής θεραπείας, γενναία αύξηση του αριθμού του ειδικευμένου ιατρικού προσωπικού στους 143 και των ειδικευόμενων στους 65, καθώς και ανάλογες αυξήσεις του νοσηλευτικού, παραϊατρικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεσθε να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση της ποιότητας των υποδομών φροντίδας της Υγείας των πολιτών του νομού Κιλκίς, αλλάζοντας το οργανόγραμμα του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης, όπως προτείνεται άνω και επανδρώνοντας το εν λόγω νοσοκομείο με το κατάλληλο σε αριθμό και ειδικότητες ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό;”

Σχολιάστε