My Twitter Feed

21 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Ελεύθεροι κι οι άλλοι δυο της Χαλκιδικής

freedom-cageΕλεύθεροι αφέθηκαν σήμερα Τετάρτη 6 Νοεμβρίου κι άλλοι δυο κρατούμενοι πολίτες της Χαλκιδικής, οι οποίοι ήταν φυλακισμένοι επί μήνες για την υπόθεση της επίθεσης κατά των μεταλλείων στις Σκουριές.

Για το γεγονός, το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια – Πάικο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Σήμερα 6 Νοεμβρίου 2013 αποφυλακίστηκαν και οι άλλοι δύο αγωνιστές, που για 4 μήνες βρισκόταν άδικα έγκλειστοι στις ελληνικές φυλακές, με μόνη ουσιαστική κατηγορία τη συμμετοχή τους σ΄έναν μαζικό κοινωνικό αγώνα ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος και της ζωής όλων μας, την πολιτική διαφθορά, τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, τις εκπτώσεις στη δημοκρατία και την κρατική βία και καταστολή.

 

Δεν είναι εύκολο, για κανέναν μας, να καταλάβει τί σημαίνει να βρίσκεσαι άδικα φυλακισμένος. Τί σημαίνει να μην μπορείς να εξηγήσεις στα παιδιά σου γιατί δεν είσαι δίπλα τους, γιατί έχεις χάσει την ελευθερία σου επειδή αγωνίζεσαι να τους εξασφαλίσεις ένα καλύτερο μέλλον.

 

Καταλαβαίνουμε όμως τί σημαίνει οι φίλοι μας, οι συγγενείς μας, οι συγχωριανοί μας, οι συναγωνιστές μας, τ’ αδέρφια μας, να βρίσκονται προσωρινά κρατούμενοι – εξιλαστήρια θύματα ενός συστήματος που θυσιάζει στο βωμό των “επενδύσεων” ανθρώπινες ζωές κι αξιοπρέπειες. Ξέρουμε τί σημαίνει να πρέπει να συνεχιστεί ένας δύσκολος αγώνας, όταν αυτός επιχειρείται να ποινικοποιηθεί και να τεθεί υπό ομηρία.

 

Σήμερα δε λείπει κανένας μας. Είμαστε όλοι μαζί, είμαστε ενωμένοι, είμαστε αποφασισμένοι. Σήμερα στέλνουμε μήνυμα ότι κάποια πράγματα δε φυλακίζονται, δε φιμώνονται και δεν καταστέλλονται.

Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε ελεύθεροι.

Κι η ελευθερία … θέλει αρετή και τόλμη!”

Σχολιάστε