My Twitter Feed

25 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΕΛΓΑ: Αρνείται αποζημιώσεις

peronosporosΑμπελουργικές καλλιέργειες του νομού Κιλκίς προσβλήθηκαν από περονόσπορο με  αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλες ζημιές, ωστόσο, οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ αρνήθηκαν να πραγματοποιήσουν ελέγχους με την αιτιολογία ότι η συγκεκριμένη καλλιέργεια δεν αποτελεί μέρος των καλυπτόμενων ζημιών από τον Οργανισμό. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι για ζημιά της ίδιας καλλιέργειας και της ίδιας αιτίας, που προκλήθηκε στην περιοχή της Κρήτης το 2011, θα δοθούν αποζημιώσεις.

Το γεγονός επισημαίνει ο βουλευτής Γ. Γεωργαντάς, ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Βασίλειο Έξαρχο, καθώς και στον Υπουργό Αγροτικής  Ανάπτυξης, Γ. Καρασμάνη, ζητώντας την καταγραφή των ζημιών από Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, προκειμένου ν` αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί.

Το κείμενο της ερώτησης:georgantas«Κατά την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο οι αμπελουργικές καλλιέργειες του Ν. Κιλκίς προσβλήθηκαν από περονόσπορο με  αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλες ζημιές.

Για το λόγο αυτό οι αμπελοκαλλιεργητές του Νομού επικοινώνησαν με στελέχη του Οργανισμού προκειμένου να αιτηθούν επιτόπιου ελέγχου για εκτίμηση της ζημιάς. Ωστόσο, οι εκτιμητές στελέχη του ΕΛΓΑ αρνήθηκαν να πραγματοποιήσουν ελέγχους με την αιτιολογία ότι η συγκεκριμένη καλλιέργεια δεν αποτελεί μέρος των καλυπτόμενων ζημιών από τον ΕΛΓΑ.

Πρόσφατα όμως και σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα για ζημιά της ίδιας καλλιέργειας και της ίδιας αιτίας που προκλήθηκε στην περιοχή της Κρήτης το 2011 θα δοθούν αποζημιώσεις μετά από την εκκαθάριση των αποζημιώσεων του έτους 2011 από τον ΕΛΓΑ, στις οποίες περιλαμβάνεται και ο περονόσπορος.

Ως εκ τούτου και προκειμένου να μπορέσουν οι  αμπελοκαλλιεργητές του Ν. Κιλκίς να αποζημιωθούν έχουν αιτηθεί εκ νέου καταγραφή και αξιολόγηση των ζημιών από Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ.

Για όλους τους παραπάνω λόγους σας παρακαλώ να προχωρήσετε άμεσα στην ικανοποίηση του παραπάνω αιτήματος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας και καταρχήν να προβείτε στην εκτίμηση των ζημιών έτσι ώστε να ακολουθήσει η νόμιμη διαδικασία για την αποκατάστασή τους.»

Σχολιάστε