My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Εκχωρούν τη καθαριότητα”

aporrimmata

Καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ Παιονίας για Λαπόρδα.

Ο δήμαρχος Θ. Λαπόρδας και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας εκχωρούν την Υπηρεσία Καθαριότητας σε εργολαβικά συμφέροντα. Αυτό καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ Παιονίας, συνδέοντας τη συμμετοχή των δημάρχου στην Ελληνογερμανική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε υπό την εποπτεία του Χανς Φούχτελ πρόσφατα στη Νυρεμβέργη.

Η ανακοίνωση:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ Παιονίας καταγγέλλει το Δήμαρχο Λαπόρδα Αθανάσιο, την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και τους συνοδοιπόρους της, για την απόφασή τους να ακρωτηριάσουν από το Δήμο την Υπηρεσία Καθαριότητας και να την εκχωρήσουν σε εργολαβικά συμφέροντα.

Οι συνέπειες για τους δημότες, αλλά και για τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Καθαριότητας θα είναι οδυνηρές. Από τη μια η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών θα υποβαθμιστεί, ενώ το αυξημένο κόστος θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες. Από την άλλη οι εργαζόμενοι διατρέχουν σοβαρότατο κίνδυνο να κριθούν ως πλεονάζον προσωπικό και να απολυθούν.

Ο κίνδυνος να οδηγηθεί ο Δήμος σε εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και δράσεων που σήμερα ασκεί, είναι πλέον ορατός. Ο δρόμος στην κατεύθυνση αυτή έχει ήδη στρωθεί, καθώς το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι δήμοι από τις δραματικές μειώσεις στην κρατική χρηματοδότηση, αλλά και την απαγόρευση της στελέχωσης των υπηρεσιών τους, με πρόσχημα την οικονομική κατάσταση σπρώχνει σε ιδιωτικοποιήσεις, αξιοποιείται μεθοδικά από τους μνημονιακούς δημάρχους για την παράδοση της λειτουργίας τους στις εταιρείες, οι οποίες θα λεηλατήσουν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, το δημόσιο πλούτο, και θα εκτοξεύσουν στα ύψη τα δημοτικά τέλη.

Η συμμετοχή των δημάρχων – και του δικού μας – στην Ελληνογερμανική Συνέλευση υπό την εποπτεία του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας Χανς Φούχτελ πρόσφατα στη Νυρεμβέργη, είχε στόχο την εισβολή αποτυχημένων Γερμανών επιχειρηματιών στην Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση και την μετατροπή των Δήμων σε ανώνυμες εταιρείες και μικρά ΤΑΙΠΕΔ.

Ξεπούλημα των υπηρεσιών των Δήμων στα αφεντικά για ένα ξεροκόμματο. Ραγιάδες δήμαρχοι στην υπηρεσία της μνημονιακής κυβέρνησης και της τρόικα.”

Σχολιάστε