My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εκπαίδευση για σαλιγκαροτρόφους

Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ, στο πλαίσιο του προγράμματος LEONARDODAVINCIΔράση – Κινητικότητα, σε συνεργασία με το Διεθνές Ινστιτούτο Σαλιγκαροτροφίας υλοποίησε εκπαιδευτική συνάντηση στο Cherasco της Ιταλίας με θέμα «Organization and management of Snailfarming» (Οργάνωση και διαχείριση Σαλιγκαροτροφείων).

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ Κινητικότητα  αφορούσε στην εκπαίδευση σαλιγκαροτρόφων και δυνητικών σαλιγκαροτρόφων από την Περιφέρεια του Κιλκίς αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας, σε τεχνικές εκτροφής που χρησιμοποιούνται από έναν έμπειρο, διεθνώς αναγνωρισμένο φορέα, ο οποίος δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο τομέα με μεγάλη επιτυχία για πάνω από τρείς δεκαετίες.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης διάρκεια  2 εβδομάδων περιλάμβανε καθημερινή θεωρητική εκπαίδευση σε αίθουσα του Ινστιτούτου αλλά και επιτόπιες επισκέψεις [εκπαίδευση στην πράξη] σε φάρμες εκτροφής και επιχειρήσεις μεταποίησης και τυποποίησης που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.  Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με όλες τις πτυχές της δραστηριότητας ενός σαλιγκαροτρόφου: από τη βιολογική υπόσταση του σαλιγκαριού (ανατομία), τους τύπους εκτροφής τους (ανάλογα με την περιοχή, και τις ιδιαιτερότητές της), το marketing (τυποποίηση, τρόποι προώθησης, διαφήμιση), αλλά και τεχνικές μεταποίησης (αύξηση εμπορικής αξίας του τελικού προϊόντος).

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ επιμορφωτική αξία της κινητικότητας ήταν σημαντική για τους συμμετέχοντες, καθώς πέραν της χρήσιμης ενημέρωσης που έλαβαν, είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν τις απορίες τους πάνω σε πρακτικά ζητήματα που τους απασχολούν (π.χ. ιδανικές συνθήκες εκτροφής, λόγοι αποτυχίας ή μειωμένης παραγωγής σαλιγκαριών, μέθοδοι, αναπαραγωγή, στρεμματική απόδοση, τρόποι συγκομιδής, πάχυνση, διατήρηση κατά τη χειμερινή περίοδο κ.ά.) και να ανταλλάξουν απόψεις και βιώματα με έμπειρους και άρτια καταρτισμένους σαλιγκαροτρόφους από το εξωτερικό και δη από την Ιταλία, που φημίζεται για την υψηλή τεχνογνωσία και απόδοση.

Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε πολιτισμικές δράσεις   (π.χ. επισκέψεις σε μουσεία και σε άλλα αξιοθέατα της  πόλης) που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της κινητικότητας. Η διαμονή στο Τορίνο και το Μιλάνο τους έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από την καθημερινότητα των Ιταλιών  την κουλτούρα, τον πολιτισμό και τις γεύσεις της περιοχής (βόρεια Ιταλία).

Δελτίο τύπου από ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ

Σχολιάστε