My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εκπαίδευση εμπόρων Γουμένισσας

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ υλοποίησε για τον ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΛΑΕΚ 1-25/2010-11 με τίτλο «Πληροφορική-Επικοινωνία». Το πρόγραμμα έλαβε την έγκριση και επιχορήγηση από τον ΟΑΕΔ και κάθε δικαιούχος μετά το πέρας της επιτυχούς συμμετοχής του στην εκπαίδευση θα λάβει ανάλογο εκπαιδευτικό επίδομα. Η εκπαίδευση υλοποιήθηκε σε αίθουσα που παραχώρησε το Γυμνάσιο Γουμένισσας.

Συμμετέχοντες του προγράμματος ήταν 25 εργαζόμενοι επιχειρήσεων, οι οποίοι έλαβαν χρήσιμες γνώσεις και δεξιότητες Πληροφορικής και Επικοινωνίας. Το πρόγραμμα είχε διάρκεια 40 ώρες και μεταξύ των προαναφερόμενων θεματικών ενοτήτων κρίθηκε απαραίτητο να γίνει κατάρτιση σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων αλλά και στην παροχή Πρώτων Βοηθειών. Πιο συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν τις ακόλουθες θεματικές ενότητες που διαχωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: Α) ιστορία της πληροφορικής και επικοινωνιών, λογισμικό υπολογιστικών συστημάτων, εισαγωγή στα windows, εισαγωγή στο Microsoft Office, Διαδίκτυο και επικοινωνία, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Β) Υγιεινή και Ασφάλεια στην Εργασία και Γ) Παροχή Πρώτων Βοηθειών (ΚΑΡΠΑ, βασική υποστήριξη της ζωής A.B.C. και πρώτες βοήθειες σε πνιγμονή  σε ενήλικα, παιδιά και βρέφη, Χρήσιμες Οδηγίες για διατήρηση και εμπλουτισμό Φαρμακείου Πρώτων Βοηθειών στην κατοικία, στο αυτοκίνητο και φυσικά στην εργασία. Αξίζει να αναφερθεί πως μετά από κάθε θεωρητική εκπαίδευση ακολούθησε πρακτική άσκηση ανάλογα με το εκάστοτε θέμα. Οι συμμετέχοντες πέρα από τις ασκήσεις δημιουργίας και επεξεργασίας κειμένων, υπολογιστικών φύλλων και παρουσιάσεων, κλήθηκαν να προσφέρουν πρώτες βοήθειες χρησιμοποιώντας την κούκλα πρώτων βοηθειών  και ακολουθώντας βήμα-βήμα τις οδηγίες του εκπαιδευτή. Οι συμμετέχοντες με μεγάλο ενδιαφέρον και ευχαρίστηση συμμετείχαν σε όλες τις πρακτικές ασκήσεις και είχαν την ευκαιρία να θέσουν σημαντικά ερωτήματα και να λάβουν τεκμηριωμένες απαντήσεις.

Οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές κκ Χρήστος Γιούγας (Πληροφορικής), Παναγιώτης Προδάνης (Παροχής Πρώτων Βοηθειών) και Γιάννης Αβραμίδης (Υγιεινής & Ασφάλειας) ανέλαβαν την εκπαίδευση του προγράμματος, προσφέροντας ο καθένας στον τομέα του τις αντίστοιχες γνώσεις και δεξιότητες.

Στην τελετή λήξης  έγινε σύντομη αξιολόγηση του προγράμματος από τους συμμετέχοντες, ανακεφαλαίωση του περιεχομένου από τους εκπαιδευτές και απονομή βεβαιώσεων από τον Διευθυντή της Επιμορφωτικής κο Παναγιώτη Αμοιρίδη αλλά και τα ενεργά μέλη του ΔΣ του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γουμένισσας κο Αθανάσιο Τραχανίδη (Πρόεδρο) κο Χρήστο Τουλούπη (Αντιπρόεδρο) και κα Κατερίνα Καραμπίδου (Γραμματέα). Ο Πρόεδρος του συλλόγου και τα μέλη είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τους συμμετέχοντες για τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που έχει προγραμματίσει ο σύλλογος εν όψει των Χριστουγέννων αλλά και να προσκαλέσουν το κοινό να συμμετάσχει όχι μόνο στις εορταστικές εκδηλώσεις αλλά και σε εκείνες που έχουν στόχο την παροχή αγαθών στους ανθρώπους που το  έχουν ανάγκη (π.χ. προσφορά ενδυμάτων και τροφίμων). Στη συνέχεια ακολούθησε σύντομη συζήτηση για την ανεργία  και τους προβληματισμούς των γονέων, με αφορμή την ενημέρωση που έγινε εκ μέρους του κου Αμοιρίδη για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα  Voucher για ανέργους στον τομέα της Υγείας.

Με τη λήξη του σεμιναρίου, τα μέλη της Επιμορφωτικής Κιλκίς και του  Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γουμένισσας ευχαρίστησαν τους συμμετέχοντες για το ενδιαφέρον τους και τον Γυμνασιάρχη κο Ευάγγελο Ζιέλκα για την παραχώρηση χώρου, υποσχόμενοι ότι θα συνεχιστούν οι επιμορφωτικές προσπάθειες που παράλληλα έχουν στόχο την οικονομική ενίσχυση των συμμετεχόντων. Ευχόμενοι ότι το 2014 θα είναι ακόμη πιο δημιουργικό, οι προαναφερόμενοι δήλωσαν πως ήδη έχει προγραμματιστεί το 1ο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Γουμένισσα (8 και 13 Ιανουαρίου) με φορέα υλοποίησης την Επιμορφωτική Κιλκίς το οποίο θα αφορά στην Επιμόρφωση και Πιστοποίηση ΕΦΕΤ των επιχειρηματιών του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου.

Δελτίο τύπου από ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ

Σχολιάστε