My Twitter Feed

5 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δίωξη Καλεμκερίδη για καταγγελίες -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δύο νέοι παθολόγοι στο ΓΝ Γουμένισσας -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Διαμαρτυρία για επίσκεψη Στεφανή -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Ήρεμα νερά ενόψει 3ου κύματος -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Εκπέμπουν SOS για κοινωνικές δομές των δήμων

dimarxoi-yma9Σωσίβιο για τη διάσωση των 4.500 κοινωνικών δομών των δήμων, όπως βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, «Βοήθεια στο Σπίτι», Κέντρα Φροντίδας Ηλικιωμένων κ.ά., αναζητούν οι δήμαρχοι, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία τους και την επόμενη διετία (2013-2014).

Αποδέκτης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δομές πρόνοιας των ΟΤΑ εξαιτίας της υποχρηματοδότησής τους έγινε χθες ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, από τον οποίο οι αιρετοί ζήτησαν να παρέμβει στα αρμόδια υπουργεία για να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση των προγραμμάτων.

Οι δήμαρχοι της Κ. Μακεδονίας, με επικεφαλής το προεδρείο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) και με τη συμμετοχή του πρώην δημάρχου Κιλκίς Δ. Τερζίδη, πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης (φωτ.), δηλώνοντας αποφασισμένοι να πιέσουν με κάθε τρόπο την κυβέρνηση για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των κοινωνικών δομών.

Το αίτημα έθεσε στον υπουργό κ. Καράογλου ο πρόεδρος της ΠΕΔ, Σίμος Δανιηλίδης, επισημαίνοντας ότι από τις συνολικά 4.500 δομές που λειτουργούν στην Ελλάδα κάτω από την ομπρέλα της τοπικής αυτοδιοίκησης εξυπηρετούνται περισσότεροι από 1 εκατ. πολίτες.

Στη συνάντηση τέθηκε και το θέμα με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, για τους οποίους παρουσιάστηκε εμπλοκή στη χρηματοδότησή τους. Επί της ουσίας με απόφασή του το Ελεγκτικό Συνέδριο ακύρωσε τη σύμβαση για το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», που αφορά στη δωρεάν φιλοξενία 60.000 παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Οι αιρετοί ζήτησαν να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να ισχύσει η αρχική προκήρυξη του προγράμματος, ενώ απηύθυναν έκκληση στον κ. Καράογλου να πιέσει το Ελεγκτικό Συνέδριο για την επίσπευση των διαδικασιών σχετικά με τα εκκρεμή εντάλματα των δήμων, προκειμένου να πληρωθούν εργαζόμενοι, προμηθευτές εργολήπτες κ.ά.

Ο υπουργός έκανε λόγο για «λογικά αιτήματα», με δεδομένο ότι η λύση τους βρίσκεται στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, και ως εκ τούτου, δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

makthes.gr

Σχολιάστε