My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Εκθέσεις και Θεατρική Παράσταση

Εντυπωσίασε με τις μοντέρνες γραμμές του, ο Χαρίτων Παπαδόπουλος στην πρώτη του ατομική έκθεση με τίτλο “Αρμονική συμβίωση”, στον εκθεσιακό χώρο της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς. Στα έργα του αναπαριστώνται κυρίως, πρωτότυπες ανθρώπινες φιγούρες, οι οποίες μαγνητίζουν το βλέμμα του θεατή με τα χρώματα και το ιδιαίτερο ύφος τους.

Ο Χ. Παπαδόπουλος είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου, της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ, με ειδίκευση στην κατεύθυνση της Σκηνογραφίας- Ενδυματολογίας. Τα τελευταία 20 χρόνια εξασκεί την τέχνη της ζωγραφικής, ενώ έχει καταπιαστεί και με την τέχνη της χαρακτικής, την οποία έμαθε στα εργαστήρια της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2017. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 5-8μ.μ.

«Το σακάκι που βελάζει»

Μετά από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τον περασμένο Μάρτιο, το έργο «Το σακάκι που βελάζει» επιστρέφει από τη Θεατρική Ομάδα της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς για μία και μοναδική παράσταση, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017, στις 8.30μ.μ.

Το θρυλικό έργο του Βούλγαρου Στανισλάβ Στρατίεβ, περιγράφει την περιπέτεια ενός μορφωμένου ανθρώπου που μπλέκει στα δίχτυα μιας κρατικής υπηρεσίας εξαιτίας μιας γελοίας παρεξήγησης και στην προσπάθειά του να γλυτώσει από τον παραλογισμό του συστήματος καταλαβαίνει πώς ο άνθρωπος συνθλίβεται καθημερινά μαζί με τις αξίες και τα οράματά του. Μια μαύρη πολιτική κωμωδία (με μπόλικα στοιχεία του παραλόγου και «ενέσεις» από το επικό θέατρο του Μπρεχτ) που έγινε και γίνεται παγκόσμια επιτυχία από το 1976 που γράφτηκε, ως σήμερα.

Σκηνοθεσία: Παύλος Δανελάτος

Κατασκευή σκηνικών: Γιώργος Ποζίδης

Παίζουν: Θεόφιλος Γουλτίδης, Χάρης Ισαακίδης, Μιχάλης Καρπούζης, Σοφία Κεσίδου, Τζένη Κουλίδου, Φωκίων Παπαδόπουλος, Σέβη Πίτσαρα, Άντζυ Πλόχουρα, Γιώργος Ποζίδης, Γιώτα Πουγαρίδου, Ιωάννα Ρούσσου, Μαρία Σαμαρά, Κλαούντια Τοπαλίδου, Πάολα Χαραλαμπίδου.

Γενική είσοδος: 8€. Προπώληση: 7€. Μαθητικό, φοιτητικό: 5€

Πληροφορίες – Προπώληση: ΤΕΧΝΗ Κιλκίς, 25ης Μαρτίου 20 Κιλκίς, τηλ: 2341024217 (5-8μ.μ. καθημερινά).

Οι «Αντι-θέσεις» στη Νάουσα

Την πανέμορφη Νάουσα είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν ενήλικοι σπουδαστές των Εικαστικών Τμημάτων της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς, το περασμένο Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017.

Συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο της ΤΕΧΝΗΣ κ. Κωνσταντίνο Θεοδωρίδη, ταξίδεψαν στην ηρωική πόλη της Νάουσας για να παραστούν στα εγκαίνια της έκθεσης «Αντι-θέσεις», στην οποία συμμετέχουν με έργα τους μαζί με την Ομάδα Χαρακτικής του Συλλόγου Διάδοσης Εικαστικών Τεχνών Νάουσας.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω έκθεση, που υλοποιήθηκε με το συντονισμό του εικαστικού Νικόλα Μπλιάτκα και περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής και χαρακτικής, πραγματοποιήθηκε και στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς τον περασμένο μήνα, με μεγάλη επιτυχία.

Οι Κιλκισιώτες σπουδαστές εντυπωσιάστηκαν τόσο από τις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Διάδοσης Εικαστικών Τεχνών Νάουσας, όσο και από τον φιλόξενο και σύγχρονο χώρο του Κέντρου Τεκμηρίωσης Βιομηχανικής Κληρονομιάς «ΕΡΙΑ» του Δήμου Νάουσας, στον οποίο θα φιλοξενηθεί η έκθεση έως τις 3 Δεκεμβρίου 2017.

Η συνεργασία των δύο φορέων υπήρξε εξαιρετικά επιτυχής, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις εκατέρωθεν και σίγουρα θα επαναληφθεί και στο μέλλον.

Σχολιάστε