My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Εκδρομή συνταξιούχων σε Μυτιλήνη

Την Μυτιλήνη επισκέφθηκαν αυτή τη φορά οι συνταξιούχοι του δημοσίου από 28 μέχρι και 31 Μαΐου 2015. Με απ’ ευθείας πτήση από Θεσσαλονίκη για Μυτιλήνη, επισκεφτήκαμε την πρώτη μέρα την όμορφη και παραδοσιακή Αγιάσο με τα πλακόστρωτα στενά της και την εκκλησία της Παναγίας

syntaxiouxoi-kilkisΤην επόμενη μέρα πρώτος σταθμός η μονή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, ο μοναδικός διώροφος ναός της Μυτιλήνης. Μετά τον εκκλησιασμό συνεχίσαμε για το Μανταμάδο και τη Μονή των Ταξιάρχων.

Συνέχεια στην Συκαμιά και Μήθυμνα (Μόλυβος) με το περίφημο κάστρο και το σοκάκι του, όπου συγκαταλέγεται στα δέκα καλλίτερα πλακόστρωτα σοκάκια του κόσμου, καλυμμένο από πασχαλιές.

Η συνέχεια ήταν στην Πέτρα για φαγητό και επίσκεψη στην Παναγία Γλυκοφιλούσα κτισμένη πάνω στο βράχο, όπου οδηγούν 114 σκαλοπάτια λαξευμένα πάνω στο βράχο. Δια μέσου της Καλλονής με τις περίφημες σαρδέλες επιστροφή.

Την επόμενη αναχώρηση για Αϊβαλί και Μοσχονήσια. Εντυπωσιακή ομορφιά και πλήθος κόσμου – τουριστών. Την Κυριακή επίσκεψη στον Άγιο Θεράποντα και στον Άγιο Θεόδωρο Πολιούχο της Μυτιλήνης.

Μετά τον εκκλησιασμό παρέα με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου Συνταξιούχων Λέσβου, ήπιαμε τον καφέ μας στο πάρκο, προσφορά των συναδέλφων της Λέσβου και του ευχαριστούμε.

Παρέα επισκεφτήκαμε και το όμορφο ιδιόκτητο γραφείο τους, όπου έγινε ανταλλαγή δώρων.

Αναχωρώντας για το αεροδρόμιο κάναμε στάση στο περίφημο Καγιάνι, με την εκκλησία των Ταξιαρχών και την καταπληκτική θέα, όλης της πόλης της Μυτιλήνης.

Στην ίδια περιοχή είναι και τα μουσεία του Θεόφιλου και Τέριαντ.

Με πτήση για Θεσσαλονίκη φθάσαμε στο Κιλκίς με διάφορα συναισθήματα – θρησκευτικά – πολιτικά – πολιτιστικά – εθνικά κ.λπ.

Αιτίες για τα παραπάνω συναισθήματα οι πανέμορφες χαμένες πατρίδες, σ’ αυτή την περιοχή που πήγαμε, η ομορφιά τους – η αξιοποίηση τους – το πλήθος των τουριστών.

Επίσης αλγεινή εντύπωση μας έκαναν οι εκατοντάδες των λαθρομεταναστών κυρίως στο Μανταμάδο και κατά μήκος των δρόμων και το λιμάνι.

Το ότι εκμεταλλεύονται οι Τούρκοι τις μαρίνες μας (100% ) και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για Τουρκία (95%).

Καλή εντύπωση προκάλεσαν τα ελαιόδεντρα (έντεκα εκατομμύρια) – το πράσινο που κυριαρχεί στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού – οι περίφημες εκκλησίες και τα μοναστήρια πάνω από 150 τον αριθμό.

Δελτίο τύπου 

Σχολιάστε