My Twitter Feed

31 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Πέντε σε Κιλκίς, αύξηση στη χώρα -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Θερμομέτρηση και στα σχολεία -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 600 τάμπλετ σε μαθητές -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: Ορκίστηκε ο Δ. Τοπαλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένουμε έξω από το “κάδρο” -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Εκδιώκεται μία δομή αλληλεγγύης

Την ανυποχώρητη στήριξή τους στη συνέχιση της λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Αλληλεγγύης Δράμας, εξέφρασαν με κοινή τους δήλωση 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων κι η Ειρήνη Αγαθοούλου, μετά την απόφαση -“ξαφνικό θάνατο” του Εργατικού Κέντρου να ξεσπιτώσει τη δομή.

“Στα δυόμισι χρόνια της ανελλιπούς λειτουργίας του το ΚΙΦΑ της Δράμας έχει αποδείξει ότι η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα και η αυτοοργάνωση μπορούν να δίνουν σοβαρή διέξοδο από τις οδυνηρές υλικές συνθήκες που η μνημονιακή λιτότητα έχει εγκαθιδρύσει”, τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

agathopoulou-eiriniΗ έξωση του ΚΙΦΑ από το Ε.Κ. “σηματοδοτεί μια αδυναμία της σημερινής ηγεσίας του Ε.Κ. Δράμας να αντιληφθεί τις πραγματικές ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζόμενων και της νεολαίας της Δράμας συμβάλλοντας στην υπεράσπισή τους”, υπογραμμίζουν, ενώ θεωρούν “παράλογο να εκδιώκεται μία δομή αλληλεγγύης από την Εργατική Εστία, χώρο που ανήκει στους ίδιους τους εργαζόμενους”.

koinoniko-farmakeio-iatreioΣημειώνεται ότι το ΚΙΦΑ Δράμας εξυπηρετεί πάνω από 600 πολίτες. Συνεπώς η παύση λειτουργίας του ΚΙΦΑ, ακόμα και για λίγες μέρες, “σε μια συγκυρία κατά την οποία οι αντικοινωνικές πολιτικές λιτότητας και τα Μνημόνια έχουν διαλύσει πλήρως τις δημόσιες δομές υγείας και κοινωνικής φροντίδας” θα δημιουργήσει δυσαναπλήρωτο κενό.

“Η απόφαση της έξωσης του ΚΙΦΑ πέραν της ανεπαρκούς της τεκμηρίωσης εμπεριέχει και μια ξεκάθαρη απόρριψη της θεμελιώδους αξίας της αλληλεγγύης, πάνω στην οποία εξάλλου εδράζεται η ανάγκη οργάνωσης των εργαζομένων”, επισημαίνουν. Και στέλνουν μήνυμα υποστήριξης: “Στηρίζουμε ανυποχώρητα τη συνέχιση της λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Αλληλεγγύης Δράμας ενάντια στην αντικοινωνική απόφαση της έξωσής του από τον χώρο στον οποίο μέχρι σήμερα φιλοξενείται. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας και η ενεργός συμμετοχή το μέλλον μας!”

Η δήλωση υπογράφεται επίσης από τους: Χ. Καραγιαννίδη, Ι. Γαϊτάνη, Έ. Γεωργοπούλου, Μ. Διακάκη, Η. Διώτη, Π. Δριτσέλη, Ι. Ζερδελή, Κ. Ιγγλέζη, Β. Κατριβάνου, Χ. Καφαντάρη, Μ. Κριτσωτάκη, Α. Κουράκη, Κ. Μπάρκα, Α. Μητρόπουλο, Μ. Μπόλαρη, Δ. Στρατούλη, Ν. Συρμαλένιο, Α. Ξανθό και Δ. Χαραλαμπίδου.

Πηγή: avgi.gr

Σχολιάστε