My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

ΚΚΕ: Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης

*Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το γλέντι στο Κεντρικό.

Το Παράρτημα Κιλκίς της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ διοργανώνουν την Κυριακή 30 Σεπτέμβρη 2018, στις 10:30 το πρωί την ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 3 αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, από το Γερακαριό, που κρεμάστηκαν το μεσημέρι της 3ης του Οκτώβρη του 1943 στην αγορά του Κιλκίς από τους Γερμανούς κατακτητές, καθώς και για όλους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της Εθνικής Αντίστασης και τους μαχητές και τις μαχήτριες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του μνημείου στο Γερακαριό που βρίσκεται στα νεκροταφεία του χωριού.

Την επόμενη Κυριακή 7 Οκτώβρη, στις 11:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα θύματα της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, καθώς και όσων δεν πρόλαβαν να επαναπατρισθούν από την πολιτική προσφυγιά, στη Μεγάλη Βρύση, στο χώρο του μνημείου.

Με επιτυχία το γλέντι στο Κεντρικό

Μία ακόμα πετυχημένη εκδήλωση της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 22/9, αυτή τη φορά στο χωριό Κεντρικό, όπου πραγματοποιήθηκε ξανά, μετά από πολλά χρόνια, λαϊκό γλέντι, στο χώρο του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού.

Εκ μέρους της ΤΕ Κιλκίς χαιρετισμό απηύθυνε ο Κυριάκος Τατίδης, στέλεχος του Κόμματος, ο οποίος αναφέρθηκε στις διεθνείς και εσωτερικές εξελίξεις, σε τοπικά ζητήματα, καθώς και στην πρόταση του Κόμματος.

Τόνισε ότι η λεγόμενη μεταμνημονιακή εποχή όπου ο λαός θα δει «άσπρη μέρα» είναι μια απάτη, καθώς αυτό που έχει να αντιμετωπίσει την επόμενη μέρα θα είναι ένα «μεταμνημονιακό μνημόνιο», μιας και οι εκατοντάδες αντιλαϊκοί νόμοι που ψήφισαν την τελευταία δεκαετία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεχίσουν να είναι σε ισχύ, ρίχνοντας κι άλλο το βιοτικό επίπεδο των λαϊκών ανθρώπων.

Ανέφερε, για παράδειγμα, ότι η εφαρμογή του μνημονιακού νόμου Βρούτση, από το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παρουσιάστηκε ως δήθεν αύξηση στον κατώτατο μισθό, και καταψηφίστηκε μόνο από το ΚΚΕ, είναι ενδεικτικό για το τι περιμένει το λαό το επόμενο διάστημα. Συμπλήρωσε, σε αυτό το σημείο, ότι μόνο η πρόταση του ΚΚΕ, για άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ ως βάση για αυξήσεις και κατάργηση όλων των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων, είναι αυτή που συμφέρει το λαό, για την οποία το ΚΚΕ βρήκε απέναντί του όλα τα άλλα κόμματα και κυρίως τους ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΚΙΝΑΛ.

Είπε, επίσης, πως ακόμα κι αν η κυβέρνηση δώσει κάποια «ψίχουλα» στους εργαζόμενους, αυτά που έχει πάρει όλα τα προηγούμενα χρόνια είναι πολλαπλάσια, ενώ από τη μείωση του αφορολόγητου, τελικά ακόμα και αυτά τα «ψίχουλα» θα τα πάρει πάλι πίσω.

Εξήγησε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, στηρίζουν μόνο τα επιχειρηματικά συμφέροντα, την ώρα που ο λαός στενάζει. Και ανέφερε παραδείγματα από μεγάλες επιχειρήσεις του νομού, όπου συνεχίζουν να παρουσιάζουν τεράστια κέρδη μερικών εκατομμυρίων ευρώ, όμως ο λαός του Κιλκίς από αυτά τα κέρδη δεν βλέπει τίποτα στην τσέπη του, αντίθετα βλέπει να αυξάνονται οι απλήρωτες ώρες εργασίας, να αυξάνεται η εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς, να διευρύνονται οι απολύσεις και οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, οι υποχρεωτικές άδειες, ακόμα και τα εργατικά ατυχήματα.

Ο Κυριάκος Τατίδης, σημείωσε τέλος, πως «όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ συμπλέουν στρατηγικά, και μοιράζονται τα ίδια όνειρα με την αστική τάξη τα χώρας, με τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες και του εφοπλιστές, ενώ προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι αυτά τα όνειρα πρέπει να γίνουν και δικά του». «Ο λαός μας», συνέχισε, «πρέπει να δει τα κάλπικα διλήμματα που στήνονται και να βάλει στην προμετωπίδα των αγώνων του τις δικές του ανάγκες, και να συμπαραταχθεί στο πλάι του ΚΚΕ, γιατί το ΚΚΕ δεν είπε ποτέ ψέματα στο λαό, γιατί καταθέτει όλες του τις δυνάμεις στην ενίσχυση της εργατικής – λαϊκής πάλης, στην ανασύνταξη του κινήματος, στην οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας, ώστε να έρθουν τα πάνω κάτω».

 

 

Σχολιάστε