My Twitter Feed

6 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η Ειρήνη για τη μονάδα αποβλήτων -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δίωξη Καλεμκερίδη για καταγγελίες -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δύο νέοι παθολόγοι στο ΓΝ Γουμένισσας -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Διαμαρτυρία για επίσκεψη Στεφανή -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Ήρεμα νερά ενόψει 3ου κύματος -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Εκδηλώσεις γι` αρχαιολογική ευαισθητοποίηση

Αρχαιολογικός χώρος Παλατιανού ΚιλκίςΣτον αρχαιολογικό χώρο του Παλατιανού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου  εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα απευθύνεται σε σχολικές ομάδες και θα περιλαμβάνει δραστηριότητες-παιχνίδια με σημεία αναφοράς χώρους και κατασκευές που σχετίζονται με τη χρήση της φωτιάς.

Επίσης, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί θεματική περιήγηση για μεμονωμένους επισκέπτες, επικεντρωμένη στα ίδια σημεία – στάσεις του χώρου. Ώρες επίσκεψης: 9 π.μ. – 2 μ.μ.

Τέλος, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές ομάδες και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου θεματική περιήγηση για μεμονωμένους επισκέπτες. Ώρες επίσκεψης: 9 π.μ. – 2 μ.μ.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται απ` τη ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, η οποία συμμετέχει και φέτος στην πανελλαδικής εμβέλειας επικοινωνιακή δράση της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού, «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2012», κύριος στόχος της οποίας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην προστασία του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου της χώρας.

Στο πλαίσιο του κεντρικού θεματικού άξονα της δράσης που φέτος αφορά στις μεταμορφώσεις της φωτιάς, διαχρονικού συμβόλου δημιουργικής δύναμης, ενέργειας, φωτός και αισιοδοξίας και φέρει τον τίτλο: «Παντέχνου πυρός σέλας – Λαμπερές ιστορίες φωτιάς», η Υπηρεσία οργανώνει, για το χρονικό διάστημα 11-14 Οκτωβρίου 2012, ανάλογες εκδηλώσεις και σε αρχαιολογικούς χώρους των νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.

Σχολιάστε