My Twitter Feed

26 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε καλά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Kαταγγελία απολύσεων σε ALUMIL -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

“Το Κιλκίς, χαβούζα της χώρας”! -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Εκδήλωση μνήμης για Μάχη Ραβινέ

Την Κυριακή 10 Μαΐου έλαβε χώρα η επετειακή εκδήλωση μνήμης της ιστορικής Μάχης του Ραβινέ στον οικισμό του Χαμηλού Δήμου Παιονίας.

ravineΜετά τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στο Χαμηλό, ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων.

Ο πανηγυρικός της ημέρας, ιδιαίτερα περιγραφικός και συναισθηματικά φορτισμένος, εκφωνήθηκε στην πλατεία του χωριού από τον απόστρατο Ίλαρχο και κάτοικο Χαμηλού, κο Παναγιωτίδη Ιωάννη. Η ομιλία του κου Παναγιωτίδη πρόσφερε στους παρευρισκόμενους μια ξεκάθαρη και γλαφυρή εικόνα του πεδίου της μάχης στο Ραβινέ και των γύρω λόφων όπου διεξήχθησαν σκληρές μάχες μεταξύ των ελληνικών δυνάμεων και της γερμανοβουλγαρικής συμμαχίας.

Η εκδήλωση μνήμης χαιρετίστηκε από το Δήμαρχο Παιονίας, κο Γκουντενούδη, τον Πρόεδρο της Παγκρήτιας Αδελφότητας Μακεδονίας κο Πετρακάκη  και την Πρόεδρο της Τ.Κ. Ειδομένης κα, Ξανθίππη Σουπλή. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί κάτοικοι και δημότες της Παιονίας καθώς και ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης κ.κ. Βησσαρίωνας, εκπρόσωπος της 33 Μ/Κ Ταξ., ο Διοικητής του Α.Τ. Ευζώνων, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Παιονίας, κος Παπαδόπουλους, ο Αντιδήμαρχος, κος Αδαμόπουλους, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ, κος Τζούρτζος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κος Σιωνίδης, οι πρόεδροι των Τ.Κ. Ευζώνων, Σκρα και Πολυκάστρου και ο Σύλλογος Ποντίων Αξιούπολης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χορευτικά από την Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας η οποία συμμετέχει ανελλιπώς κάθε χρόνο στην επετειακή εκδήλωση, καθώς οι Κρήτες αγωνιστές  είχαν καθοριστική συμβολή στο Μακεδονικό Μέτωπο.

Δελτίο τύπου από Δήμο Παιονίας

Σχολιάστε