My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Εκδήλωση ΕΥΚΡΑΝΤΗΣ για Γυναίκα

Με μία ξεχωριστή και περιεκτική εκδήλωση τίμησε την γυναίκα ο Σύλλογος Γυναικών Δ. Παιονίας ‘’ΕΥΚΡΑΝΤΗ’’.

eukranti-xorosΗ πρόεδρος του Συλλόγου κα Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη αφού καλωσόρισε τις γυναίκες απηύθυνε ένα σύντομο μήνυμα για την ετήσια επέτειο.

Μεταξύ άλλων τόνισε: ‘’είναι μία επέτειος  με χαρακτήρα εορταστικό αλλά με νόημα που θα πρέπει να αναθεωρηθεί εκ βάθρων. Η παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας θα πρέπει απλά να είναι μια αφορμή για συνάντηση πολλών ανθρώπων στον ίδιο χώρο, για τον ίδιο λόγο. Αυτό το γεγονός, από μόνο του συνιστά πράξη κοινωνικότητας και πολιτισμού. Για όλους εμάς ο πολιτισμός  και η σφυρηλάτηση του κοινωνικού ιστού, δεν πρέπει να γίνεται  με την αποχώρηση  και την απομόνωση  στην ασφάλεια  του σπιτιού μας  και της οικογένειάς  μας. Η επικοινωνία, ο πολιτισμός και η κοινωνικότητα δεν πρέπει να  επαφίενται στην προχωρημένη  τεχνολογία των Μέσων Κοινωνικής  Δικτύωσης που, από ευλογία έχουν μετατραπεί σε δυνάστη  της καθημερινότητάς μας και της ίδιας μας της ζωής.

eukrantiΑυτή ακριβώς η ιλιγγιώδης και ανεξέλεγκτη επιβολή της τεχνολογίας, όχι μόνο δεν προσφέρει τίποτε στο ζήτημα της γυναικείας αναβάθμισης, αλλά απεναντίας αποτελεί ένα ισχυρό ανάχωμα στο αγωνιστικό πνεύμα που πρέπει να μιας διακατέχει κάθε μέρα, κάθε στιγμή. Η τεχνολογία  θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ώστε να εκλείψουν οι διακρίσεις που καταδυναστεύουν τη ζωή κάθε κοινωνικής ομάδας που αγωνίζεται για την ισονομία και την ισοπολιτεία. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί η Κοινωνική Δικτύωση για τον ακόμη καλύτερο συντονισμό των προσπαθειών μας ημών των γυναικών, ώστε η ισονομία, η ισοπολιτεία και η περίφημη ισότητα μεταξύ των δυο φύλων να μην είναι ζήτημα  νομοθετικών ρυθμίσεων χωρίς περιεχόμενο και πραγματικό νόημα. Η ισότητα θα πρέπει να αποκτήσει νόημα στην πράξη, να έχει αντίκτυπο στην ίση ευκαιρία στην απασχόληση, στην ίση αντιμετώπιση στην αμοιβή της εργασίας, στα ίδια δικαιώματα χωρίς τις υποτιμητικές  ποσοστώσεις βάσει των πραγματικά ρατσιστικών νόμων εις βάρος των γυναικών’’.

Επίσης συνέχισε: ‘’ ως γυναικείο φύλο, έχουμε υμνηθεί με πολλούς κι εντυπωσιακούς τρόπους. Η Γυναίκα έχει κοσμήσει πολλές μορφές της Τέχνης. Εχει εμπνεύσει κορυφαίους καλλιτέχνες. Μας έχουν αποκαλέσει «Το άλλο μισό του  Ουρανού».

Τους ευχαριστούμε  πολύ. Για εμάς όμως ο Ουρανός είναι ένας και ενιαίος.

Και τον κατέχουμε εξ αδιαιρέτου με το άλλο φύλο. Τίποτε λιγότερο τίποτε περισσότερο’’

Τελείωσε με την ευχή: ‘’ την 8η Μαρτίου του 2016 να είναι σε καλύτερη θέση η ίδια μας η Πατρίδα που τόσο βάναυσα δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια. Προς την κατεύθυνση αυτή εμείς οι γυναίκες θα πρέπει να δώσουμε, τον καλύτερο αγωνιστικό μας εαυτό’’.

Στην συνέχεια τιμήθηκε η Γρομπανοπούλου Ελένη Πρόεδρος και Ιδρυτικό στέλεχος του Συλλόγου Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας ‘’ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ’’. Υπεύθυνη Λαϊκών Πανεπιστημίων Παιονίας, Κιλκίς, Σερρών, Δράμας και Δυτικής Θεσσαλονίκης. Συντονίστρια στις Λέσχες ανάγνωσης Παιονίας, Σερρών και Δράμας και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φανού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Παιονίας κος Χρήστος Γκουντενούδης, ο Αντιδήμαρχος κος Αδαμόπουλος Ιωάννης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κώστας Σιωνίδης, Γιώργος Γεωργίτσαρος, Σοφία Συμεωνίδου η πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Σοφία Ψαρρά και της Χρυσής Αυγής κος Αντώνιος Παπαδόπουλος, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων του Δ. Παιονίας καθώς φορείς και εκπρόσωποι Συλλόγων.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για αγορά προϊόντων που θα προσφερθούν στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φίλυρου Θεσσαλονίκης.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί όλες τις γυναίκες , τους ανθρώπους που πρόσφεραν για τον σκοπό της εκδήλωσης καθώς και τον Γιώργο Ιακωβίδη που αφιλοκερδώς πρόσφερε ευχάριστες μουσικές στιγμές στην εκδήλωση.

Σχολιάστε