My Twitter Feed

28 Φεβρουαρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς αποχαιρετά τον Γιόσκα Παυλίδη -

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, 2022

Αποχιονισμοί σε Πάικο – Κρούσια -

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στον πόλεμο -

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, 2022

Πανδημία: Παράθυρα αισιοδοξίας -

Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου, 2022

Πάει για επιχειρηματίας της χρονιάς -

Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου, 2022

Κόντρα Γεωργαντά – Φραγγίδη -

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου, 2022

Νέα διοίκηση στον Οδοντιατρικό -

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου, 2022

ΔΣ Παιονίας στις 28 Φεβρουαρίου -

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου, 2022

Εκδήλωση για τον σχολικό εκφοβισμό

Ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα σύγχρονο φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας, με κύρια χαρακτηριστικά την άσκηση συστηματικής, εσκεμμένης και επαναλαμβανόμενης βίας, την εκδήλωση επιθετικής συμπεριφοράς με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος.

Η αναγνώριση και η αντιμετώπιση του ενδοσχολικού εκφοβισμού είναι το αντικείμενο ενημερωτικής εκδήλωσης που προγραμματίζει ο Δήμος Κιλκίς αυτή την Παρασκευή 4 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς με τη συμμετοχή μαθητών της Στ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της πόλης.

‘’Σχολικός εκφοβισμός: Μοιράσου τον για να τον Σταματήσεις’’ είναι το θέμα που θα αναπτύξει η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Κιλκίς Άννα – Μαρία Πύρκα. Παρεμβαίνει ο Θεμιστοκλής Τσικαλάς συντονιστής εκπαίδευσης και σχολικός σύμβουλος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς ενώ θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών.

Η εκδήλωση αρχίζει στις 9:00 για να την παρακολουθήσουν οι μαθητές του 1ου, 2ου,6ου,7ου και 9ου Δημοτικού Σχολείου και θα επαναληφθεί στις 11:30 για τους μαθητές του 3ου, 4ου,5ου και 8ου Δημοτικού Σχολείου, με πιστή τήρηση των ισχυόντων υγειονομικών πρωτοκόλλων έναντι της Covid-19.

Η ενημερωτική συζήτηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 6ης Μαρτίου, η οποία έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Σχολιάστε