My Twitter Feed

20 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Εκδήλωση για τη νόσο Αλτσχάϊμερ

Ιδιαίτερα έντονο ήταν το ενδιαφέρον των κιλκισιωτών για τη νόσο Altzheimer κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Μαϊου στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς.

Η πρόεδρος του ΚΑ.ΠΗ. Δήμου Κιλκίς Χρυσή Σοφού προλόγισε την εκδήλωση κατά την οποία η χορωδία του ΚΑ.ΠΗ. ερμήνευσε τραγούδια υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Δημητρίου Σαλτσίδη.

Αμέσως μετά η πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας Γεωργία Κολεσιώτου αναφέρθηκε στην προσπάθεια του συλλόγου να ξεκινήσει μία εκστρατεία ενημέρωσης και για άλλες ασθένειες εκτός του καρκίνου όπως η υπέρταση, ο διαβήτης, η οστεοπόρωση κάνοντας ήδη το ξεκίνημα με την άνοια. Συγκίνηση προκάλεσε το κάλεσμά της να φέρουν οι παρευρισκόμενοι στη μνήμη τους την πρώτη πρόεδρο και ιδρύτρια του συλλόγου Ευδοξία Ξηρουδάκη-Ραμπίδου και να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή.

Κατόπιν η ομιλήτρια Μάγδα Τσολάκη, νευρολόγος – ψυχίατρος και πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας νόσου Alzheimer με λόγια απλά και απολύτως κατανοητά παρουσίασε στο κοινό «Δέκα έξυπνους τρόπους για να προφυλαχθούμε από την άνοια» το οποίο παρακολούθησε με ιδιαίτερη προσοχή ολόκληρη την ομιλία στο τέλος της οποίας η γιατρός έδωσε απαντήσεις στις απορίες και στα ερωτήματα που υποβάλλονταν. Επίσης τονίστηκε ότι οι έρευνες που συνεχίζονται διαρκώς τα τελευταία χρόνια και μάλιστα στη χώρα μας έχουν βοηθήσει ώστε οι θεραπείες να δίνουν θετικά αποτελέσματα.

Διάχυτο ήταν το θρησκευτικό συναίσθημα της ομιλήτριας αφού πολλές φορές αναφερόταν σε μελλοντικές θεραπείες που «ο καλός Θεός θα επιτρέψει» αλλά και η προτροπή της ότι καλό θα είναι να αποστηθίζουμε ψαλμούς ή και κομμάτια από την Καινή Διαθήκη που μπορούν να συμβάλουν στην αποφυγή της άνοιας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προτροπή της κυρίας Μάγδας Τσολάκη να δημιουργηθεί ένα Παράρτημα της Ελληνικής Εταιρίας Alzheimer από την τοπική κοινωνία του Κιλκίς υποστηριζόμενο από φορείς προσφέροντας καλύτερη ποιότητας ζωής στους ασθενείς που πάσχουν από άνοια αλλά και τεράστια υποστήριξη στους συγγενείς τους αξιοποιώντας σχετικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ήδη υπήρξε ενδιαφέρον από παρευρισκομένους που παρακολούθησαν την εκδήλωση οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν απευθείας με την γιατρό και με την βοήθειά της να ξεκινήσουν την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου που θα δώσει ανακούφιση σε άλλη μία ευπαθή ομάδα της κοινωνίας μας.

Σχολιάστε