My Twitter Feed

29 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: Ορκίστηκε ο Δ. Τοπαλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένουμε έξω από το “κάδρο” -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Κι οι περιπατητές ενάντια στη μονάδα -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Διακοπές ρεύματος σε 22 οικισμούς -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Τα βρόντηξε ο Γ. Μιχαηλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δήμος Παιονίας: Μην ρυπαίνετε -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Aντικατάσταση δικτύων ύδρευσης -

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Εκδήλωση για μικρασιατική καταστροφή

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με συζήτηση θα γίνει στην Αργυρούπολη Αττικής στις 14 Σεπτεμβρίου 1922. Στην ανακοίνωση των οργανωτών αναγράφεται:

Smyrni-katastrofi-Mikrasiatiki…»Στις 8 το βράδυ στην πλατεία Πόντου, στο Μετρό Αργυρούπολης, στο Ιστορικό και Λαογραφικό Ποντιακό Μουσείο Αργυρούπολης, η Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης σε συνεργασία με την εφημερίδα «Ανατολή», τιμά τη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής σε εκδήλωση με θέμα «Μικρά Ασία.

-Το τραύμα της καταστροφής, η προσφυγιά και το δικαίωμα στη μνήμη. Ο διδάκτωρ σύγχρονης ιστορίας Βλάσης Αγτζίδης θα μιλήσει για «την μετάβαση από την Αυτοκρατορία στο έθνος – κράτος και η Γενοκτονία των Χριστιανικών λαών της Ανατολής».

–Ο ιστορικός – ερευνητής – συγγραφέας Χρήστος Μαχαιρίδης, θα μιλήσει για την «Μικρασιατική τραγωδία, το δράμα της προσφυγιάς, και οι ευθύνες της ελλαδικής πολιτικής ηγεσίας».

-Ο πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, καθηγητής του ΕΜΠ Νικόλαoς Ουζούνογλου, θα μιλήσει με θέμα «ο ελληνισμός της Ανατολής μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης και η πολιτική της Ελλάδος.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας (ΟΠΣΕ). Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Γρηγόρης Κεσίσογλου, εκδότης της εφημερίδας «Ανατολή». Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει συζήτηση….»

Σχολιάστε