My Twitter Feed

18 Μαρτίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Αντίο” Κυριακίδη σε …Κυριακίδη -

Σάββατο, 18 Μαρτίου, 2023

Στέρεψαν τα δάκρυα, έγιναν οργή! -

Παρασκευή, 17 Μαρτίου, 2023

Συναντήσεις φορέων για LEADER -

Πέμπτη, 16 Μαρτίου, 2023

Ετοιμάζονται για επένδυση 216 εκ. -

Πέμπτη, 16 Μαρτίου, 2023

Επίσκεψη Ανδρουλάκη στο Κιλκίς -

Πέμπτη, 16 Μαρτίου, 2023

Συλλαλητήριο και στο Πολύκαστρο -

Τρίτη, 14 Μαρτίου, 2023

ΕΚ – ΑΔΕΔΥ: Όλοι στην απεργία -

Τρίτη, 14 Μαρτίου, 2023

Ξαναλειτουργεί η λαϊκή Αξιούπολης -

Τρίτη, 14 Μαρτίου, 2023

Εκδήλωση για την Έλλη Φρεγγίδου

Η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς παρουσιάζει τη ποιητική συλλογή της Έλλης Φρεγγίδου «Κιλκίς, Χωμάτινή μου πόλη», μια συλλογή ξεχωριστή και εξαιρετικά σημαντική, με ιδιαίτερο βάρος για την πόλη και το νομό, τη Δευτέρα 27 Μαρτίου και ώρα 6.30 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου.

Η παροιμία λέει ” Το πουλί στον τόπο του λαλεί”. Αυτό κάνει με τη “χωμάτινή της πόλη”, η Κιλκισιώτισσα ποιήτρια Έλλη Φρεγγίδου. Μιλάει με πολλή αγάπη και νοσταλγία για τον τόπο της από τον τόπο της. ” Κι αν δεν ζεις στην πόλη των ποιητών, γίνε εσύ ο ένας” φωνάζει η ποιήτρια. Υπέροχος και δυνατός στίχος. Τονίζει το χρέος του καθενός μας προς τη γενέθλια γη.

Το μέλος της ΤΕΧΝΗΣ και επί χρόνια μέλος της κριτικής επιτροπής του Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού», με τη”χωμάτινή της πόλη” ενδοσκοπεί και ενδοσκοπείται στην ανακάλυψη του προσωπικού και του συλλογικού κόσμου. Ακτινογραφεί σπίτια, σεργιανά δρόμους, αναδύει μυστικά. Αλλά γεμίζει και τις αισθήσεις με μυρωδιές από «ζεστό μεσημεριανό φαγητό που θυμίζει μάνα», νοτισμένο χώμα και μοσχοβολιστές πασχαλιές. Αποτυπώνει στα ποιήματα της βιώματα συγκινητικά, νοσταλγικά, αφήνει ίσως και ένα παράπονο για μια πόλη που δεν αγαπήθηκε όσο θα ήθελε.

Και, ναι, τα κάλλη μπορεί να λείπουν από την πόλη, ίσως και η προσοχή που της όφειλαν οι κατά καιρούς ταγοί της. Ευτυχώς, όμως, δεν λείπουν οι άνθρωποι που ξεχωρίζουν. Η Έλλη Φρεγγίδου ανήκει σ’ αυτούς.

Η ΤΕΧΝΗ θεωρεί χρέος της να προβάλλει το έργο αξιόλογων δημιουργών, ιδιαίτερα των συμπολιτών μας. Ευχαριστούμε την Έλλη. Μας εμπιστεύτηκε το έργο της• μας έδωσε τη δυνατότητα να αναδείξουμε το δικό μας έργο στον πολιτισμό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο με χαρά, περηφάνεια και ευγνωμοσύνη για την νέα έκδοση της Τέχνης, παραδίδει στην πόλη μια καινούρια ποιητική συλλογή, για το σήμερα, για το χθές και τις γενιές που θάρθουν.

Για τη συλλογή θα μιλήσει ο Γιώργος Καλιεντζίδης, ποιητής και δημοσιογράφος, ποιήματα θα απαγγείλει ο Γρηγόρης Βαλτινός, ηθοποιός και σκηνοθέτης, θα συντονίσει η Όλγα Νίκου, δημοσιογράφος της ΕΡΤ 3, ενώ και η ίδια η ποιήτρια θα αναφερθεί στα ποιήματα για τη γενέθλια πόλη. .

Η ποιήτρια και παραβρισκόμενοι μετά την παρουσίαση θα κουβεντιάσουν για όλα όσα μας ενώνουν στην πόλη μας.

Σχολιάστε