My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ειρήνη: Δεν πήρα απαντήσεις

(Βίντεο) Το θέμα της λειτουργίας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Γουμένισσας, καθώς και των 5 ολιγομελών του νομού Κιλκίς που δεν εγκρίθηκαν, έφερε στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Η ερώτηση συζητήθηκε τη περασμένη Δευτέρα, με τη κ. Αγαθοπούλου να τονίζει στην αρχή της ομιλίας της: «Η απόφαση ίδρυσης του ΣΔΕ Γουμένισσας ήταν πολύ σημαντική για τον Νομό Κιλκίς και κυρίως για την περιοχή της Γουμένισσας, με υπερασπιστές τόσο την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου που κυνήγησε την ίδρυσή του, όσο και τη σημερινή που καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να λυθούν τα ζητήματα που τον αφορούν.»

Συνέχισε τονίζοντας ότι «ο Δήμος Παιονίας στα Βόρεια σύνορα της χώρας μας είναι ένας ακριτικός, κυρίως αγροτικός Δήμος με υψηλά ποσοστά ανθρώπων που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση. Επίσης, στην περιοχή κατοικεί μια ομάδα μουσικών. Όλοι έχουμε ακούσει τα φημισμένα χάλκινα της Γουμένισσας,  εξαίρετοι ντόπιοι μουσικοί με διεθνή φήμη, οι οποίοι όμως, παρά το μοναδικό και σπάνιο ταλέντο τους, στερούνται βασικής μόρφωσης και εκπαίδευσης. Πολλοί από αυτούς ήδη έχουν παρακολουθήσει τον Α’ Κύκλο μαθημάτων στο ΣΔΕ Γιαννιτσών την προηγούμενη χρονιά. Στο αρχικό, λοιπόν, αίτημα του Δήμου Παιονίας για την ίδρυση του ΣΔΕ Γουμένισσας, συμπεριλαμβάνεται και το ειδικό ζήτημα, να δημιουργηθεί από την πρώτη χρονιά έναρξης και λειτουργίας του Σχολείου και Β’ Κύκλος, ώστε οι 12-13 αυτοί μαθητές – ικανός αριθμός για τη δημιουργία τμήματος –να μη χρειάζεται να μετακινούνται για άλλη μια χρονιά στα Γιαννιτσά, κάτι που είναι οικονομικά ασύμφορο».

Τα ερωτήματα που έθεσε η βουλεύτρια στην υπουργό, σχετικά με την ομαλή λειτουργία του ΣΔΕ, ήταν τα παρακάτω:

  • Έχουν καλυφθεί οι θέσεις εκπαιδευτικών για όλα τα μαθήματα, καθώς και οι θέσεις Συμβούλου Σταδιοδρομίας και Συμβούλου Ψυχολόγου.
  • Κατά πόσον προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στη λειτουργία κατ’ εξαίρεση και Β’ Κύκλου και να προκηρύξει κάποιες επιπλέον θέσεις και ώρες για ωρομίσθιους καθηγητές, ώστε οι 13 μαθητές του Β’ κύκλου να διευκολυνθούν και να μην χάσουν τη χρονιά τους.

Για τα ολιγομελή

Στη δευτερολογία της, η κ. Αγαθοπούλου αναφέρθηκε στα υποστελεχωμένα Λύκεια του Νομού, αλλά και στην μη έγκριση των ολιγομελών τμημάτων κάποιων Λυκείων, όπως των Λυκείων Ευρωπού, Ν. Αγιονερίου, Μουριών, Γουμένισσας, 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς και 2ου ΓΕΛ Κιλκίς, λέγοντας: «Στο Νομό Κιλκίς υπάρχουν αυτή τη στιγμή 41 κενά καθηγητών ωρομίσθιων και αναπληρωτών». Τέλος, για την χαρακτηριστική καθυστέρηση στην έγκριση των ολιγομελών, τόνισε «Η υπόσχεση ότι την περασμένη Παρασκευή θα είχαν απάντηση, δεν τηρήθηκε.»

«Τόσο στην πρωτολογία όσο και στη δευτερολογία της η κα Αγαθοπούλου δεν πήρε ξεκάθαρη απάντηση από την Υπουργό. Είναι θέμα χρόνου να διαπιστώσουν οι κάτοικοι του Ν. Κιλκίς ποια είναι η πολιτική βούληση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τα σχολεία και τους μαθητές του νομού. Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε, με γνώμονα το έργο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ της προηγούμενης περιόδου, να διεκδικούμε υψηλής ποιότητας δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης καθώς και για την Δια Βίου Μάθηση», τονίζει σε δήλωσή της με αφορμή τη συζήτηση, η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σχολιάστε