My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ειδομένη: Συνωστισμού συνέχεια

Μεγάλος εξακολουθεί να είναι ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που παραμένουν στον καταυλισμό της Ειδομένης, καθώς αναμένουν από τις αρχές της ΠΓΔΜ να τους επιτρέψουν τη διέλευση από το κύριο σημείο της ουδέτερης ζώνης, το οποίο βρίσκεται κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής.

eidomeni-prosfygesΟ καταυλισμός στην Ειδομένη έχει κατακλυσθεί από πρόσφυγες, ενώ εκατοντάδες είναι πλέον τα ιγκλού δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές, στα οποία κατασκηνώνουν.

Από χθες Πέμπτη οι αστυνομικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ κρατούν κλειστό το κύριο σημείο διέλευσης προσφύγων και μεταναστών λόγω καθιστικής διαμαρτυρίας μίας ομάδας ανθρώπων από το Ιράν, με αποτέλεσμα πολλοί πρόσφυγες να περνούν στη διάρκεια της νύχτας τη συνοριακή γραμμή από παράπλευρα σημεία της ουδέτερης ζώνης.

Χθες ομάδα εθελοντών απ` το Κιλκίς, στην οποία μετείχε και το Κοινωνικό Φαρμακείο – Ιατρείο μετέφερε στην Ειδομένη δεκάδες υπνόσακους για να διανυκτερεύσουν κυρίως οι εκτός καταυλισμού πρόσφυγες.

Στο μεταξύ, η ΠΓΔΜ και η Σερβία ανέφεραν το βράδυ της Τετάρτης ότι θα επιτρέπουν τη διέλευση μόνο σε πρόσφυγες από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ και θα απαγορεύουν την είσοδο στο έδαφος τους σε ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων, οι οποίοι θεωρούνται “οικονομικοί μετανάστες”.

Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα επισκεφθεί τη Σερβία, την Αλβανία και την ΠΓΔΜ με αντικείμενο της επίσκεψης τη διαχείριση των προσφυγικών ροών κατά μήκος του αποκαλούμενου “βαλκανικού διαδρόμου”.

Σχολιάστε