My Twitter Feed

26 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε καλά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Kαταγγελία απολύσεων σε ALUMIL -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

“Το Κιλκίς, χαβούζα της χώρας”! -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Ειδομένη: Στρατόπεδο μεταναστών

Την άθλια κατάσταση, την οποία υποχρεώνονται να βιώνουν στην Ειδομένη εκατοντάδες μετανάστες που μεταφέρονται καθημερινά σε χώρο κράτησης χωρίς καμιά υποδομή, περιγράφει με επιστολή του κάτοικος του οικισμού.

metanastes-eidomeni2(1)Η επιστολή του δημοσιεύτηκε στο bloko.gr σήμερα (Τετάρτη) με τον εξής πρόλογο:

Στην αρχή υπήρξαμε εξαιρετικά δύσπιστοι απέναντι στον επιστολογράφο, αναφορικά με το περιεχόμενο της επιστολής και των σχετικών καταγγελιών, καθώς δεν μπορούσαμε ούτε ως προϊόν μεταμοντέρνου σουρεαλισμού την ύπαρξη υπαίθριων χώρων κράτησης μεταναστών. Οι ενστάσεις μας κάμφθηκαν όταν γίναμε παραλήπτες των φωτογραφιών που παραθέτουμε στη συνέχεια και που αναμφίβολα προσβάλουν την Αστυνομία ως συγκροτημένο υπηρεσιακό μηχανισμό, τους μετανάστες καθώς προσβάλλονται βάναυσα και κατάφωρα τα δικαιώματά τους και το αστυνομικό προσωπικό όπως και τους κατοίκους που επιπρόσθετα είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της εμφάνισης μολυσματικών- μεταδοτικών ασθενειών. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr παρουσιάστηκαν δύο κρούσματα φυματίωσης στους προσωρινά κρατουμένους, όπως τους αποκαλούν οι αστυνομικοί της Ειδόμενης.

Διαβάστε την επιστολή:

Είμαι ένας αγανακτισμένος κάτοικος της Ειδομένης του ν. Κιλκίς Η Ειδομένη είναι ένα ακριτικό χωριό στο ν. Κιλκίς 50 μέτρα από την Ελληνοσκοπιανή μεθόριο το οποίο έχει γίνει πέρασμα για χιλιάδες μετανάστες που θέλουν να φύγουν για την Ευρώπη. Σαν να μην έφτανε αυτό, εδώ και 10 μέρες, για ανεξήγητους λόγους, έκλεισαν ένα ειδικά   διαμορφωμένο, παραχωρημένο από τον Δήμο, χώρο που βρίσκονταν πάνω στην εθνική οδό εκτός κατοικημένης περιοχής και με τις κατάλληλες υποδομές (τουαλέτες, κλειστό χώρο, πόσιμο νερό) και πλέον μεταφέρουν όλους αυτούς τους ανθρώπους, πάνω από 100 άτομα την μέρα, στην αυλή του Τ.Σ.Φ. Αξιούπολης που βρίσκεται στην Ειδομένη, στο κέντρο του χωριού.

metanastes-eidomeni1Στην αυλή δεν υπάρχει καμία μέριμνα και καμία υποδομή για αυτούς τους ανθρώπους. Κοιμούνται στο χώμα εκτεθειμένοι στα στοιχεία της φύσης, δεν υπάρχει πόσιμο νερό και το βασικό δεν υπάρχει τουαλέτα. Αποτέλεσμα να αφοδεύουν και να ουρούν όπου βρουν, μέσα στο οικόπεδο της αστυνομίας, στις γειτονικές αυλές, στο αγροτικό ιατρείο που βρίσκεται απέναντι. Η μυρωδιά είναι αποπνικτική, οι μύγες σύννεφα  και υπάρχει κίνδυνος για την δημόσια υγεία, των ανθρώπων αυτών, των κατοίκων του χωριού και των αστυνομικών που εργάζονται εκεί. Κάνω έκκληση στον υπουργό Δημ. Τάξης και Προ. Πο., στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., στο Περιφερειάρχη, τον δήμαρχο , τον κ. Εισαγγελέα Κιλκίς , την υγειονομική υπηρεσία και κάθε άλλον αρμόδιο να παρέμβουν πρώτου σκάσει αυτή η υγειονομική βόμβα και θρηνήσουμε θύματα. Γιατί αν δεν παρέμβετε, εσείς θα είστε ηθική αυτουργοί σε αυτό το έγκλημα που συντελείται.

Ακούστηκε στο χωριό μας, ότι ο τοπικός διοικητής πρότεινε στην αστυνομική διεύθυνση να έρχονται όλοι οι ελεγχόμενοι σ’ αυτό το μέρος, από όλο τον νομό Κιλκίς. Δεν εξέτασαν την καταλληλότητα του χώρου; Δεν αντιλήφθηκαν ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα υγιεινής και ασφάλειας στον τόπο μας;

Ο διευθυντής της διεύθυνσης, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής της περιφέρειας αφού γνωρίζουν το θέμα, πώς είναι δυνατόν να εγκρίνουν αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση;

Επειδή βλέπω τη δημοσιογραφική σας προσπάθεια ειδικά για την αστυνομία, παρακαλώ προσπαθήστε να δώσετε μία λύση. Εμείς οι κάτοικοι της Ειδομένης θα ενημερώσουμε τον Δήμο και την Περιφέρεια και θα πάμε στον Εισαγγελέα για οτιδήποτε χρειαστεί. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.”

Σχολιάστε