My Twitter Feed

26 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε καλά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Kαταγγελία απολύσεων σε ALUMIL -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

“Το Κιλκίς, χαβούζα της χώρας”! -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Ειδομένη: Ο Σ.Σ. έγινε κρατητήριο!

eidomeniΜια νέα διάσταση στο θέμα της κράτησης μεταναστών στην Ειδομένη φέρνει υπάλληλος του ΟΣΕ. Με επιστολή του στην ιστοσελίδα bloko.gr αναφέρεται στην «επίταξη» απ` την Αστυνομία της αίθουσας αναμονής επιβατών και του παλιού κυλικείου  του  Σιδηροδρομικού Σταθμού Ειδομένης, και στη μετατροπή τους σε χώρο φύλαξης μεταναστών.

Όπως τονίζει ο εργαζόμενος στον ΟΣΕ, οι εν λόγω χώροι δεν έχουν καμία υποδομή, είναι χωρίς τουαλέτες, θέρμανση και φωτισμό, ενώ έχουν καταστεί μη προσβάσιμοι για το επιβατικό κοινό.

Χαρακτηριστικό για την κατάσταση που επικρατεί σε μια απ` τις «πύλες της Ελλάδας» είναι το περιστατικό που συνέβη στις 24 Οκτωβρίου: Εξαιτίας του κρύου μετανάστες άναψαν φωτιά μέσα στον χώρο που κρατούνταν, με αποτέλεσμα ένας απ` τους μετανάστες  να λιποθυμήσει και  να μεταφερθεί  με αναπνευστικά προβλήματα στο Νοσοκομείο του Κιλκίς.

Και ο εργαζόμενος καταλήγει με έκκληση προς τους υπουργούς  Μεταφορών, Προστασίας του Πολίτη δημόσιας και Εσωτερικών, καθώς και προς τον αρμόδιο εισαγγελέα, «να παρέμβουν και να αποτρέψουν μια πιθανή τραγωδία», καθότι τώρα που χειμωνιάζει «αυτοί οι άνθρωποι θα αναγκαστούν να βάλουν πάλι φωτιά για να ζεσταθούν»

Διαβάστε την επιστολή:

“Είμαι υπάλληλος του Ο.Σ.Ε. και εργάζομαι στον Σ.Σ. Ειδομένης, που βρίσκεται στην Ειδομένη του νομού Κιλκίς και είναι η εμπορική και επιβατική σιδηροδρομική πύλη της Ελλάδος με την κεντρική Ευρώπη. Εδώ και 2 μήνες, μετά το κλείσιμο από την αστυνομία  ενός χώρου προσωρινής φύλαξης για λαθρομετανάστες που υπήρχε στο Πολύκαστρο, η αίθουσα αναμονής επιβατών και το παλιό κυλικείο  του  Σ.Σ. Ειδομένης έχει καταληφθεί από την αστυνομία  και τον έχει μετατρέψει σε χώρο φυλαξης λαθρομεταναστών.

   Οι χώροι αυτοί έχουν υποστεί εκτεταμένες φθορές και είναι πλέον μη προσβάσιμοι για το επιβατικό κοινό. Επίσης, δεν παρέχουν καμία υποδομή, δεν υπάρχουν τουαλέτες, θέρμανση ούτε καν φωτισμός. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την μετατροπή το Σ.Σ. σε έναν απέραντο  σκουπιδότοπο και μια υγειονομική βόμβα. Αυτή την άσχημη εικόνα αντικρίζουν οι επιβάτες που έρχονται στην Ελλάδα.

   Σαν να μην έφθανε αυτό το βράδυ της 24-10-2014 μετανάστες, που είχαν οδηγηθεί που την αστυνομία, εξαιτίας του κρύου που υπήρχε έβαλαν φωτιά μέσα στον χώρο που κρατούνταν. Ευτυχώς έγινε αντιληπτή  εγκαίρως από τον υπάλληλο σεκιούριτι του σταθμού και με την βοήθεια πελατών από διπλανό καφενείο την σβήσαμε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα  να προκληθούν μικρές ζημίες στον χώρο και  από τις αναθυμιάσεις ένας μετανάστης να λιποθυμήσει και  να μεταφερθεί  με αναπνευστικά προβλήματα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο του Κιλκίς.

    Τώρα που χειμωνιάζει και αυτοί οι άνθρωποι θα αναγκαστούν να βάλουν πάλι φωτιά για να ζεσταθούν,  ποιος θα αναλάβει την ευθύνη και το κόστος μιας πυρκαγιάς ; Ποιος θα έχει την ευθύνη για τυχόν απώλεια ανθρωπίνων ψυχών ; Επειδή κωφεύουν, ως άλλοι , τόσο η ηγεσία της αστυνομίας όσο και η διοίκηση του Ο.Σ.Ε.  ζητώ από τον υπουργό μεταφορών κ. Χρυσοχοϊδη, τον υπουργό δημόσιας τάξης κ. Κικίλια, τον υπουργό εσωτερικών κ. Ντινόπουλο και τον αρμόδιο εισαγγελέα να παρέμβουν και να αποτρέψουν μια πιθανή τραγωδία.

   Ζητώ από εσάς τη δημοσίευση του σοβαρού αυτού προβλήματος, επειδή είστε έγκυρο δημοσιογραφικό site και ελπίζω να καταλαβαίνετε τη σοβαρότητα του θέματος. Πρέπει άμεσα να επιλυθεί το θέμα αυτό, που εξάλλου δημιουργεί αρνητικές εικόνες για τη χώρα μας. Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.”

Σχολιάστε