My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Ειδομένη: Ομαλά κι η 2η μέρα

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα σήμερα Τετάρτη, η δεύτερη ημέρα της επιχείρησης εκκένωσης στην Ειδομένη με τη μεταφορά 1.000 προσφύγων σε κέντρα φιλοξενίας περιμετρικά της Θεσσαλονίκης. Η επιχείρηση εξελίχθηκε ομαλά και σήμερα, ενώ το τελευταίο 48ωρο έχουν μεταφερθεί περισσότεροι από 3.000 πρόσφυγες.

eidomeni-prosfyges3Πολλοί βεβαίως ήταν οι πρόσφυγες που δεν ήθελαν να μετακινηθούν στις δομές φιλοξενίας, λέγοντας πως οι συνθήκες στα κέντρα δεν είναι καλές, με κάποια από αυτά να μην έχουν νερό και ρεύμα. Αρνούμενοι να επιβιβαστούν στα λεωφορεία, πέντε άνθρωποι ξεκίνησαν λίγο πριν τις 2.00 το μεσημέρι, μόνοι τους πεζοί από τον καταυλισμό, σέρνοντας παιδικά καροτσάκια γεμάτα πράγματα και κατευθυνόμενοι προς το ξενοδοχείο «Χαρά», κοντά στην Ειδομένη.

Στο μεταξύ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα επιθεωρήσει αύριο τη σιδηροδρομική γραμμή προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργία της. Αυτό γνωστοποίησε μέσω του λογαριασμού που διατηρεί στο twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του συντονιστικού για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.

Η αστυνομική δύναμη είναι αυξημένη και πραγματοποιούνται έλεγχοι στις γραμμές του τρένου, ενώ οι μπουλντόζες καθαρίζουν την περιοχή. Οι σκηνές της Ύπατης Αρμοστείας έχουν αδειάσει ήδη από το πρωί ενώ οι εθελοντές των Γιατρών χωρίς Σύνορα παραμένουν μέσα στον καταυλισμό.

«Προσφέρουμε τις ίδιες υπηρεσίες που προσφέραμε και πριν, δηλαδή ιατρικές υπηρεσίες, υπηρεσίες υγιεινής. Συνεχίζουμε κανονικά απλά χθες είχαμε μειωμένο προσωπικό και δεν μπορούσαμε να λειτουργήσουμε πλήρως. Σήμερα είναι καλύτερα τα πράγματα γιατί είχαμε ανθρώπους μέσα», τόνισε η υπεύθυνη επικοινωνίας των Γιατρών χωρίς Σύνορα, Βίκυ Μαρκολεφά.

Στην Ειδομένη εξακολουθούν να βρίσκονται εδώ και τρεις εβδομάδες και οι κλόουν της ομάδας “The flying seagul project” από τον Καναδά, τους οποίους οι πρόσφυγες υποδέχτηκαν από την αρχή με ενθουσιασμό! Ένας απ` αυτούς, ο Guillaume Vermette, λέει: «Θέλουμε να φέρουμε λίγη αγάπη, γέλιο, ευτυχία και να προσφέρουμε στους πρόσφυγες μια ασφαλή ζώνη, μια στιγμή κανονικής παιδικότητας».

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε