My Twitter Feed

26 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πήρε εξιτήριο ο κ. Εμμανουήλ -

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες -

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Γουμένισσα: Τα μεγάλα αιτήματα -

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Ξανά σε μονοψήφιοι νούμερο -

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Δ. Κυριακίδης σε κέντρα εμβολίων -

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Πιάσαμε πάλι διψήφιο αριθμό -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Δικηγόροι: Φτάνουν λόγια και ευχές -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Αντικυβερνητικά βέλη από πέντε -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Ειδομένη: Η επίσκεψη Μητσοτάκη

mitsotakis.eidomeni-001Τον καταυλισμό της Ειδομένης επισκέφτηκε σήμερα (Τρίτη) το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου συνομίλησε με φορείς και εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, προκειμένου να ενημερωθεί για τη κατάσταση.

Ο κ. Μητσοτάκης κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε κατ` αρχάς από τον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος τον συνόδευσε στη συνέχεια και στην Ειδομένη, μαζί με τον ειδικό συντονιστή της ΝΔ για το Μεταναστευτικό, βουλευτή Βασίλη Κικίλια, τον βουλευτή Κιλκίς, Γιώργο Γεωργαντά, τον δήμαρχο Παιονίας, Χρήστο Γκουντενούδηοι και τους περιφερειακούς συμβούλους Κιλκίς, Παύλο Θωμαΐδη και Μιχαλία Καραμισάκη.

Όλοι οι ανωτέρω συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Παιονίας, στο Πολύκαστρο, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε αναλυτικά το πρόβλημα που υπάρχει στη περιοχή και η διαχείριση του.

mitsotakis-tzitzikostas.eidomenijpg-001Στην Ειδομένη ο κ. Μητσοτάκης κατήγγειλε απουσία του κράτους, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι βρήκε εκεί μόνο έναν κρατικό υπάλληλο. Η σχετική δήλωση έχει ως εξής:

«Η κατάσταση που είδα σήμερα στην Ειδομένη είναι μια γροθιά στο στομάχι για τη χώρα μας, για όλη την πολιτισμένη Ευρώπη και για τον πολιτισμό μας συνολικά. Οι συνθήκες εδώ πέρα είναι απολύτως απάνθρωπες. Δώδεκα χιλιάδες άνθρωποι σε συνθήκες πρωτόγνωρες, μέσα στη λάσπη, με λίγους εθελοντές, οι οποίοι παρέχουν τη βοήθειά τους με όλες τους τις δυνάμεις, αλλά προφανώς το μέγεθος του προβλήματος τους ξεπερνά.

Κάνουμε και σήμερα εδώ πέρα μια ύστατη έκκληση στην κυβέρνηση να εκπονήσει άμεσα ένα οργανωμένο σχέδιο μεταφοράς των ανθρώπων αυτών σε συνθήκες αξιοπρεπείς. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Καταλαβαίνετε τι θα συμβεί σε περίπτωση που βελτιωθεί και λίγο ο καιρός. Θα βρισκόμαστε μπροστά σε μια εν δυνάμει υγειονομική βόμβα.

mitsotakis-georgantas-tzitzikostas-001Η Ειδομένη πρέπει να εκκενωθεί και πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να μεταφερθούν σε άλλες δομές ώστε να μην κινδυνεύει και η υγεία τους. Να λάβετε υπόψη ότι ο μισός πληθυσμός της Ειδομένης είναι μικρά παιδιά τα οποία αρρωσταίνουν με πολύ μεγάλη συχνότητα. Αυτό το οποίο προέχει είναι να αντιμετωπίσει επιτέλους η κυβέρνηση αυτή τη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση.

Δυστυχώς η κυβέρνηση και το κράτος είναι απόντες από αυτή την κατάσταση. Αυτό υποστηρίζει η Περιφέρεια, υποστηρίζουν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, υποστηρίζουν οι εθελοντές, το κράτος όμως είναι απόν. Συνάντησα έναν μόνο κρατικό λειτουργό, έναν γιατρό του ΚΕΕΛΠΝΟ και τίποτα παραπάνω».

Πάντως σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα χθεσινά γεγονότα, ο κ. Μητσοτάκης περιορίστηκε ν` απαντήσει: «Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο γι’ αυτό. Δεν έχω αυτήν τη στιγμή όλες τις πληροφορίες στη διάθεσή μου”.

Όσο για τον κ. Τζιτζικώστα, στον οποίο πρόσφυγες εξέφρασαν τα παράπονά τους για τη συμπεριφορά της αστυνομίας της ΠΓΔΜ, χαρακτήρισε απάνθρωπο τον τρόπο με τον οποίο φέρονται οι αστυνομικοί της γειτονικής χώρας.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε