My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ειδομένη: Ενημέρωση προσφύγων

Δεν υπάρχει ανησυχία απ΄ το κρούσμα ηπατίτιδας.

eidomeni-prosfyges7Ξεκίνησε από χθες Σάββατο στην Ειδομένη η διανομή φυλλαδίου στους πρόσφυγες, με το οποίο οι ελληνικές αρχές τους ενημερώνουν ότι τα σύνορα είναι κλειστά και ζητούν τη συνεργασία τους προκειμένου να μεταφερθούν σε χώρους φιλοξενίας.

«Σας ενημερώνουμε ότι τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ έχουν κλείσει. Η Ελλάδα θα σας παράσχει διαμονή, σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όπως και δομές φιλοξενίας», επισημαίνεται στο ενημερωτικό φυλλάδιο, που διανέμεται σε τρεις γλώσσες, Αραβικά, Φαρσί και Παστούν.

Κρούσμα ηπατίτιδας Α

Στο μεταξύ, δεν εμπνέει ανησυχία το κρούσμα ηπατίτιδας Α, που εντόπισε χτες το κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Ειδομένη, σε παιδί από τη Συρία, ηλικίας εννιά ετών.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος τύπου του Συντονιστικού Οργάνου, Γιώργος Κυρίτσης, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στις χώρες προέλευσης των προσφύγων υπολογίζεται ότι το 90% των ενηλίκων έχουν αντισώματα στην ασθένεια αυτή και δεν κινδυνεύουν να κολλήσουν. Επίσης, το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει με ανακοίνωσή του ότι η συνήθης κοινωνική επαφή δεν ενέχει κινδύνους για τη μετάδοση του ιού στον γενικό πληθυσμό.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ αντιμετώπισε άμεσα το περιστατικό και μεταφέροντας το παιδί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Επίσης, ξεκίνησε μαζί με τις αρχές δημόσιας υγείας απολύμανση του χώρου γύρω από τη σκηνή του ασθενούς, καθώς και των χώρων υγιεινής του camp. Επίσης, ο στρατός αναλαμβάνει να μεταφέρει νερό στην Ειδομένη με δικά του μέσα, ενώ θα γίνουν και εμβολιασμοί εφόσον χρειαστεί.

 

 

 

Σχόλια
One Response to “Ειδομένη: Ενημέρωση προσφύγων”
  1. Ο/Η Γεώργιος λέει:

    Σκληρές αλήθειες για το προσφυγικό-μεταναστευτικό – Τσίπρας και Τασία είναι υπεύθυνοι για τον πνιγμό εκατοντάδων ανθρώπων και για το δράμα της Ειδομένης
    Άνοιξαν τα σύνορα και κάλεσαν δυστυχισμένους ανθρώπους, χωρίς να έχουν κάνει καμία προετοιμασία και χωρίς να διαβουλευθούν με κανέναν στην Ευρώπη. Ανεύθυνοι, εγκληματικά ανίκανοι, βαθύτατα ανήθικοι, δειλοί και μοιραίοι…

Σχολιάστε