My Twitter Feed

20 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ειδομένη: Ατέλειωτες οι ουρές

Mόλις σε 320 πρόσφυγες επέτρεψαν οι αρχές της ΠΓΔΜ να περάσουν τα σύνορα στην Ειδομένη, το τελευταίο 24ωρο, την ώρα που ο καταυλισμός έχει κατακλυσθεί από περισσότερους από 12.000 ανθρώπους.

prosfyges-eidomeni-001Ένας καταυλισμός, που από τη χθεσινή (Πέμπτη) νεροποντή, μετατράπηκε σε λασπότοπο, με τα παιδιά να παίζουν στην λάσπη και τους πρόσφυγες να προσπαθούν να στεγνώσουν και να ζεσταθούν σε μικρές εστίες φωτιάς.

Χθες το απόγευμα έληξε η καθιστική διαμαρτυρία που πραγματοποιούσαν πρόσφυγες στις σιδηροδρομικές γραμμές και οι εμπορικές αμαξοστοιχίες που ανέμεναν και στις δύο πλευρές των συνόρων αναχώρησαν κανονικά για τους προορισμούς τους.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας δεκάδες πρόσφυγες κρατούσαν πλακάτ γραμμένα στα αγγλικά με τα συνθήματα «Μέρκελ βοήθησέ μας», «ανοίξτε τα σύνορα», «βοηθήστε τα παιδιά μας» κα.

Οι ατελείωτες ουρές στον καταυλισμό είναι συνηθισμένη πλέον εικόνα, την ώρα που στην Ειδομένη συρρέουν καθημερινά εκατοντάδες άτομα, με τα πόδια ή με ταξί.

Η μεγαλύτερη ουρά σχηματίζεται μπροστά από τον χώρο της Praksis, όπου γίνεται και η διανομή φαγητού, δηλαδή ενός σάντουιτς με τυρί και μαρούλι και ενός μπουκαλιού νερό, που προέρχονται από δωρεές. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι εθελοντές, υπάρχει μεγάλη ανάγκη από βρεφικές τροφές και γάλατα για τα μωρά και παιδάκια που υποφέρουν από ιώσεις και υψηλούς πυρετούς.

Σχολιάστε