My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ειδομένη: Άνοιξε η γραμμή

Χωρίς ακόμα να ξεκινήσουν δρομολόγια – Νέα φυλλάδια προτρέπουν τους πρόσφυγες ν` αποχωρήσουν – Αντιπροσωπεία τους εξετάζει χώρους φιλοξενίας σε Θεσσαλονίκη – Αποσυμφορείται ο Πειραιάς.

Άνοιξε σήμερα Μ. Τετάρτη η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη, μετά την απομάκρυνση των σκηνών από τους ίδιους τους πρόσφυγες και την τοποθέτησή τους παράλληλα με τη γραμμή.

eidomeni-prosfyges1-001Για το γεγονός υπήρξε και σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, η οποία παράλληλα ξεκίνησε από χθες τη διανομή νέων φυλλαδίων του υπουργείου Εσωτερικών, με τα οποία ενημερώνονται οι πρόσφυγες για τα σύνορα, τα κέντρα φιλοξενίας, αλλά και τη διαδικασία ασύλου και μετεγκατάστασης.

Πάντως, παρά την απομάκρυνση των σκηνών δεν διεξάγονται προς το παρόν δρομολόγια, καθώς όπως εξήγησε αρμόδιος υπάλληλος του ΟΣΕ στην περιοχή, προκειμένου να γίνει αυτό θα πρέπει να απομακρυνθούν οι σκηνές και από τον περιβάλλοντα χώρο, αλλά και μπροστά από τον σιδηροδρομικό σταθμό, για να γίνει έλεγχος ασφαλείας στις γραμμές.

Τα φυλλάδια

Το φυλλάδιο, σε αυστηρό ύφος, ξεκαθαρίζει στους πρόσφυγες ότι είναι φιλοξενούμενοι και έχουν την υποχρέωση να ακολουθούν τους κανόνες και τις οδηγίες του ελληνικού κράτους. Τονίζει δε μεταξύ άλλων ότι τα σύνορα είναι και θα παραμείνουν κλειστά και ότι ο καταυλισμός στην Ειδομένη δεν καλύπτει τις βασικές καθημερινές ανάγκες των προσφύγων, γι` αυτό και θα τερματιστεί η λειτουργία του.

Οι πρόσφυγες καλούνται να μετακινηθούν στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας με γρήγορο και συντονισμένο τρόπο, υπό την ευθύνη των ελληνικών Αρχών, ενώ σημειώνεται πως μετά τη μεταφορά τους στα κέντρα φιλοξενίας θα τούς δοθούν πληροφορίες, τόσο για τη διαδικασία απόκτησης ασύλου στην Ελλάδα όσο και για το πρόγραμμα μετεγκατάστασης, αλλά και για το πώς μπορούν να προχωρήσουν τη διαδικασία οικογενειακής επανένωσης με συγγενικά τους πρόσωπα, που βρίσκονται ήδη σε κάποια χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Στο μεταξύ, αντιπροσωπεία προσφύγων αποτελούμενη από εννιά άτομα μεταβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη για να δει τους χώρους φιλοξενίας που έχουν διαμορφωθεί και να επιστρέψει στην Ειδομένη να πείσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να μεταβούν εκεί.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι μετανάστες και πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά ανέρχονται πια
στους 2.680, ενώ επί αρκετούς μήνες ο αριθμός τους ήταν πολύ μεγαλύτερος, έχοντας μάλιστα κατά διαστήματα ξεπεράσει και τους 5.000.

 

 

 

Σχολιάστε