My Twitter Feed

15 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Έξοδος από τη καυτή πρώτη 7άδα -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πυροπροστασία σε 75 σχολικές μονάδες -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

Ειδική συνεδρίαση για ΔΕΥΑΚ

deyakΘα μπορούσε να ήταν μια συνεδρίαση ρουτίνας. Ενός  δημοτικού συμβουλίου που θεωρείται (και είναι) «μεταβατικό» μέχρι να αναλάβει η  νέα Δημοτική Αρχή.

Κι όμως! Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κ.Ζώτος προέβη σε καταγγελίες οι οποίες όχι μόνο «τάραξαν τα νερά» αλλά στο τέλος προκάλεσαν και δέσμευση του Προεδρείου το οποίο δια του προέδρου κ. Κ.Γιαννόπουλου δεσμεύθηκε για προγραμματισμό ειδικής συνεδρίασης με μόνο θέμα τις καταγγελίες του κ .Ζώτου.

zotos-kostasΟ δημοτικός σύμβουλος κ.Ζώτος κατήγγειλε παρουσιάζοντας έγγραψα-ντοκουμέντα ότι η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης-Αποχέτευσης Κιλκίς (ΔΕΥΑΚ) προέβη προεκλογικώς σε πληρωμές αναμορφώνοντας τον προϋπολογισμό της για παρεμβάσεις στις Δημοτικές Ενότητες (πρώην δήμους).

Οι πληρωμές αυτές πραγματοποιήθηκαν παρά την ΑΡΝΗΤΙΚΗ απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης η οποία ελέγχει την νομιμότητα των αποφάσεων των σχετικών Οργανισμών.

Ο κ. Ζώτος κατέθεσε το έγγραφο της Διεύθυνσης Διοικητικού-Οικονομικού της Διοίκησης του ν.Κιλκίς το οποίο σαφώς ανέπεμπε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού βάσει της οποίας πραγματοποιήθηκαν οι πληρωμές λίγες μέρες πριν τις εκλογές και μάλιστα μεταξύ των δυο Κυριακών. Είναι χαρακτηριστικό το απόσπασμα του εγγράφου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, το οποίο ανέγνωσε ο κ. Ζώτος:

“Κατόπιν των ανωτέρω, αναπέμπουμε την υπ’ αριθ.23/2014 απόφασή σας περί αναμόρφωσης προϋπολογισμού ΔΕΥΑ Κιλκίς οικονομικού έτους 2014, στο Διοικητικό Συμβούλιό σας προκειμένου να την αναμορφώσει σε επόμενη συνεδρίασή του και να μας υποβληθεί εκ νέου για έλεγχο νομιμότητας, σε συμμόρφωση ως προς τις άνω διατάξεις.

Επιπλέον, παρακαλούμε να εξαλειφθούν από την εν λόγω αναμόρφωση όλες οι περιπτώσεις υπηρεσιών που βάσει του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας σας (ΟΕΥ), πρέπει να εκτελούνται από τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ και όχι με ανάθεση σε τρίτους”.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Δημ. Τσαντάκης απουσίαζε από τη συνεδρίαση. Ο παρών αντιπρόεδρος κ. Χριστοφ. Πιπερίδης δεν μίλησε καθόλου. Η καταγγελία του κ. Ζώτου έβαινε προς… αποσιώπιση αφού η Δημοτική Αρχή δεν απαντούσε επί του προκειμένου.

Στην αντίδραση του κ. Κ. Ζώτου ο οποίος απαιτούσε απάντηση, συνέδραμε ο πρώην δήμαρχος Κιλκίς κ. Τ. Τερζίδης, ο οποίος σε έντονο ύφος απαίτησε μια πάντηση. Τότε, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Κ.Γιαννόπουλος δεσμεύθηκε για πρόσκληση ειδικής συνεδρίασης του Σώματος, όπου θα  κληθούν οι πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Δημ. Τσαντάκης καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Επιχείρησης για να δώσουν εξηγήσεις.

Κατά τη σχετική συζήτηση εκτός του κ. Ζώτου στο θέμα παρενέβησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Λαζ. Παζαρτζικλής, Π. Καλτσίδης και Θεοδ. Παπαδοπούλου. Όπως φάνηκε απ’ τις τοποθετήσεις τους ο σχετικός φάκελος  είναι έτοιμος να αποσταλεί στην Εισαγγελία, όπως και στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Εν τω μεταξύ η Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ μετά το θόρυβο που προκλήθηκε εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία «προσυπογράφουν» ο Γεν.Διευθυντής της Επιχείρησης αλλά…και οι εργαζόμενοι. Η ανακοίνωση μιλά για «φήμες» την ώρα που οι καταγγελίες ήταν σαφέστατες.

Ο καταγγέλων  κ. Κ.Ζώτος στην τοποθέτηση του δεν ενέπλεξε ούτε προς στιγμήν τους εργαζομένους της ΔΕΥΑΚ. Η «εμπλοκή» έχει προφανή σκοπό: την ευαισθητοποίηση του κοινού. Η οποία προφανώς θα αποκαλυφθεί στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς σε λίγες μέρες.

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ

“Κυκλοφορούν αυτές τις ημέρες πρωτόγνωρες για τα τοπικά ήθη ανυπόστατες φήμες που θίγουν βάναυσα το κύρος της ΔΕΥΑ Κιλκίς και το διαφανή τρόπο λειτουργίας της.

Η ΔΕΥΑΚ στις σημερινές δύσκολες συγκυρίες τα καταφέρνει, διατηρείται εύρωστη και βελτιώνει τις υπηρεσίες της προς όφελος των δημοτών σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας.

Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της επιχείρησης θα διαφυλάξουν με κάθε τρόπο και κόστος το κύρος της ΔΕΥΑ Κιλκίς. Οι «κίτρινες» ειδήσεις που εκτοξεύονται θα απαντηθούν μια προς μία και θα καταπέσουν.

Αυτοί που τις εκπέμπουν ή τις αναπαράγουν σύντομα θα κληθούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, απέναντι στα πρόσωπα που με μεγάλη ευκολία συκοφαντούν.”

Το ΔΣ της ΔΕΥΑ Κιλκίς

Ο σύλλογος εργαζομένων

Ο Γ. Διευθυντής

Πηγή: ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχολιάστε