My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Εδώ ο παπάς… που είναι ο παπάς!

Μια απίστευτη ιστορία έζησαν οι κάτοικοι στο Χωρύγι του Κιλκίς ένα χωριό με κάτι λιγότερο από 1.000 κατοίκους που υπάγεται στον δήμο του Κιλκίς.

Το εν λόγω χωριό έγινε γνωστό στην ειδησεογραφία όταν συμπεριλήφθηκε… στις περιοχές όπου θα δημιουργούνταν Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων κάτι που τελικά δεν έγινε, ωστόσο οι κάτοικοι έζησαν μια διαφορετική αλλά και πρωτοφανή ιστορία.

Όπως πολλά χωριά στην περιοχή, το Χωρύγι δεν διαθέτει ιερέα, προκειμένου να λειτουργεί στην μεταβυζαντινή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Thessnews, με την έλευση του 2017, ιερέας βρέθηκε και μάλιστα προκαθορίστηκε να έρθει στο χωριό για να τελέσει την πρώτη λειτουργία ανήμερα των Θεοφανίων. Ο ιερέας, που παρεμπιπτόντως ήταν παντρεμένος με τρία παιδιά, ήρθε στο χωριό, με τους κατοίκους κατά παράδοση να ενισχύουν το παγκάρι του ναού για το καλωσόρισμα.

Ωστόσο λίγες μέρες μετά, ο ιερέας έγινε… άφαντος, όπως και τα χρήματα που είχαν δοθεί από τους κατοίκους. Τι έγινε; Ο ιερέας που τόσο περίμεναν οι κάτοικοι, αποποιήθηκε τον ρόλο του, έβγαλε τα ράσα και αφού πήρε μαζί του την ερωμένη του, έφυγε προς άγνωστο προορισμό!

Αποτέλεσμα ήταν το εν λόγω χωριό να παραμείνει χωρίς ιερέα, με τις Θείες Λειτουργίες να γίνονται με… «δανεικό» ιερέα από άλλη ενορία.

Πηγή: thessnews.gr

Σχολιάστε