My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μήνυμα Εμμανουήλ για τα Χριστούγεννα

Τέκνα εκ Κυρίω Αγαπητά,

«Χριστὸς ἐπὶ γῆς· ὑψώθητε. ᾌσατε τῷ Κυρίῳ πᾶσα ἡ γῆ»

Οι χαρμόσυνοι εορταστικοί ύμνοι της Θείας Γεννήσεως, μόνο χαρά και ανάταση πνευματική επιβάλλουν εις το πλήρωμα των Χριστιανών. Η Γέννηση του Κυρίου, δηλαδή η Κάθοδός Του εις τον κόσμο έχει το μέγιστο και τέλειον αποτέλεσμα να ανυψώνει εις τον Ουρανόν τον κάθε άνθρωπο και όλη την ανθρωπότητα μαζί.

Έτσι καλούμεθα να ξεφύγουμε από τα φθαρτά και τα γήινα και να ανέβουμε από της γής εις τον Ουρανόν. Ο Χριστός μας έγινε Άνθρωπος για να κάνει τον κάθε άνθρωπο κατά χάριν Θεόν, και η χαρά όταν είναι συνειδητή δίδει σε όλους μας το πλήρωμα της δυναμικής του ανθρώπου που είναι και πολύ περισσότερη από αυτό που βλέπουμε και ζούμε.

Εάν επιτέλους αξιολογηθεί και αξιοποιηθεί κατά το δυνατόν η άκρα συγκατάβασις του Ενανθρωπήσαντος Υιού και Λόγου του Θεού και αξιοποιηθεί η δυναμικότητα του ανθρώπου θα μπούμε μέσα στην ημέρα της αναγεννήσεως και της λυτρώσεως, και όχι της συνεχούς καταπτώσεως των συναλλαγών των ισχυρών και των μεγάλων και όλων εκείνων που δεν έχουν μάθει ή δεν θέλουν να αγαπούν αληθινά με την Αγάπη αυτή που μας δίδει ο Νεογέννητος Χριστός μας.

          Τόσο πολύ άλλωστε αγάπησε ο Θεός τον άνθρωπο ώστε προσέφερε τον Υιό του τον Μονογενή ώστε κάθε ένας που θέλει την σωτηρία και την αθανασία να την βρίσκει με αλήθεια στο πρόσωπο του νεογέννητου βρέφους του Λυτρωτού Χριστού των ψυχών και των σωμάτων (Ιωαν. 3,16)

          Είθε το φως της Γεννήσεως του Ιησού Χριστού να γίνει αιτία ώστε να φωτιστούν οι καρδιές όλων μας και να επικρατήσει η ειρήνη και το θέλημα του Χριστού μας όχι στα λόγια αλλά στον τρόπο της ζωής των ανθρώπων.

Με την Αγάπην του τεχθέντος Χριστού μας

ο Μητροπολίτης Σας

†  Πολυανής, Κιλκισίου & Αγίου Αθανασίου Εμμανουήλ

Τα ονομαστήρια του μητροπολίτη 

Η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και Ποιμενάρχης μας κ. Εμμανουήλ.

Ανήμερα των Χριστουγέννων και ώρα 5 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.

Την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου (Μονοκλησσιά για την πόλη του Κιλκίς) το πρωί (7:30 – 10:30) θα προεξάρχει της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και ακολούθως θα πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με ύμνους και κάλαντα στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως (Ελ. Βενιζέλου 2 – παλιά Νομαρχία) όπου και θα δεχθεί ευχές των εκπροσώπων των αρχών, του Ιερού Κλήρου και του πιστού Λαού καθώς και το απόγευμα 5:30 μ.μ. Με 8:30 μ.μ. στο Επισκοπείο.

Σχολιάστε