My Twitter Feed

1 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Κιλκίς για το οικονομικό έτος 2017 εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ενώ πριν τη συζήτηση και ψήφισή του είχε αποχωρήσει ο συνδυασμός της μείζονος αντιπολίτευσης κι η επικεφαλής του “Αλλάζω” Ιω. Ρούσσου. 

xrimata-ependyseis-001Μιλώντας για τον προϋπολογισμό, ο δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης είπε ότι είναι πλεονασματικός “παρά τις δυσμενείς  εξελίξεις και το ασταθές οικονομικό περιβάλλον που βιώνει η χώρα”, κάτι που “επιβεβαιώνει την ευρωστία και οικονομική αυτοδυναμία του Δήμου Κιλκίς”.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τους οικονομικούς δείκτες “που αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό ως αποτέλεσμα συνετής και νοικοκυρεμένης διαχείρισης του Δήμου Κιλκίς”, ο κ. Σισμανίδης υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε από το Παρατηρητήριο του υπ. Εσωτερικών χωρίς καμία απολύτως παρατήρηση.

Την έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου Κιλκίς για το οικ. έτος 2017 εισηγήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Αιμίλιος Νικολαϊδης, υποστηρίζοντας ότι διαμορφώνεται υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες και τη δυστοκία των δήμων να εισπράξουν από μια κοινωνία εξαντλημένη φοροδοτικά.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, Ανέστης Ζαγκάκης, τα έσοδα και τα τα έξοδα του Δήμου Κιλκίς για το 2017 προϋπολογίζονται σε 30 εκατ. ευρώ, ενώ το αποθεματικό ανέρχεται σε 316 χιλ. ευρώ.

Συγκριτικά με το 2016 ο φετινός προϋπολογισμός του Δήμου Κιλκίς είναι μειωμένος κατά 6 εκατ. ευρώ (ποσοστό 16,67%) εξαιτίας τεσσάρων παραμέτρων:

– την απένταξη βάσει ΚΥΑ των παρακρατηθέντων πόρων που οφείλονται στο Δήμο δηλ. ποσού 1.153.615,80 ευρώ

– τη μείωση κατά 1.257.274,15ευρώ από τα προνοιακά επιδόματα δημοτών του Δήμου Παιονίας λόγω της ανάληψης της σχετικής ευθύνης καταβολής τους από το Δήμο Παιονίας

– τη μείωση περίπου 2.100.000ευρώ από προγράμματα (Ε.Σ.Π.Α., Πράσινο Ταμείο Interreg, Leader κ.α.) καθώς μέσω αυτών έχουν ολοκληρωθεί πολλά έργα

– τη μείωση του χρηματικού υπολοίπου κατά 1.300.000ευρώ σε σχέση με το 2016 καθώς μειώνεται ο αριθμός των συνεχιζόμενων έργων στο επόμενο οικονομικό έτος.

Το τεχνικό πρόγραμμα

Στη χθεσινή (Δευτέρα) συνεδρίαση εγκρίθηκε και το τεχνικό πρ’ογραμμα, με την αντιδήμαρχο έργων, Λένα Αναστασιάδου, να τονίζει ότι οι πιστώσεις θα αυξηθούν από τις εκπτώσεις των πέντε μεγάλων έργων που δημοπρατήθηκαν με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά το 1,8 εκατομ. ευρώ.

Με το τεχνικό πρόγραμμα προβλέπονται, η αναβάθμιση της 21ης Ιουνίου, έργα σε σχολεία του δήμου και οδοποιίας, εξωραϊσμός παιδικών χαρών και διάφορα συνεχιζόμενα έργα.

 

Σχολιάστε