My Twitter Feed

15 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Έξοδος από τη καυτή πρώτη 7άδα -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πυροπροστασία σε 75 σχολικές μονάδες -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Εγκρίθηκαν δυο προγράμματα του ΟΠΟΝΓΑ

Πρόγραμμα δια βίου μάθησηςΕγκρίθηκαν από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών οι αιτήσεις που υπέβαλε ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΟΠΟΝΓΑ) ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ  για συμμετοχή  στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης «GRUNDTVIG-Εκπαιδευτικές Συμπράξεις» & «LEONARDO DA VINCI-Κινητικότητα» το 2012.

Τα έργα που εγκρίθηκαν είναι:

– Στο πλαίσιο του GRUNDTVIG Εκπαιδευτικές Συμπράξεις, το έργο με τίτλο «Συνεργασία για την Προαγωγή της Μάθησης μεταξύ των Γενεών» το οποίο προβλέπει τη διακρατική συνεργασία με φορείς από την Κύπρο, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και Ρουμανία. Στόχος του έργου είναι η ενθάρρυνση της μάθησης μεταξύ των γενεών με την οριζόντια διεύρυνση πολιτιστικών εμπειριών, βέλτιστων πρακτικών και μεθόδων στην Ευρώπη και την ευρύτερη κοινότητα της Δια Βίου Μάθησης. Το πρόγραμμα προβλέπει επισκέψεις μελέτης σε κάθε χώρα εταίρο με σκοπό την επίδειξη των μεθόδων και προσεγγίσεων που χρησιμοποιεί η εκάστοτε χώρα αναφορικά με την μάθηση και την  ενεργή συμμετοχή των νέων και μεγαλύτερων γενεών σ’ αυτήν. Σημαντικό είναι ότι από το πρόγραμμα θα προκύψει ένας χρήσιμος Οδηγός Βέλτιστων Πρακτικών για τις μεθοδολογίες και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τη Συνεργασία και τη Μάθηση μεταξύ των Γενεών.

– Στο πλαίσιο του LEONARDO DA VINCI-Κινητικότητα έχει τίτλο «Η Ικανότητα Καθοδήγησης των Διδασκόντων, Εκπαιδευτών και  Συμβούλων». Το πρόγραμμα  προβλέπει την μετάβαση  στελεχών του ΟΠΟΝΓΑ και του Δήμου Κιλκίς στην Κύπρο όπου θα παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο διάρκειας 1 εβδομάδας ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες του ΟΠΟΝΓΑ. Το έργο υλοποιείται σε συνεργασία με την SHIPCON Λεμεσού, μιας κορυφαίας επιχείρησης στον τομέα της Έρευνας και της Συμβουλευτικής που προσφέρει υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας .

Παράλληλα ο ΟΠΟΝΓΑ επιθυμεί να ευχαριστήσει το  ΚΕΚ “ Επιμορφωτική   Κιλκίς” για τη συνδρομή του στην προώθηση των επαφών του ΟΠΟΝΓΑ με τους ξένους εταίρους.

Σχολιάστε