My Twitter Feed

18 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Εγκαταλείψτε την Ειδομένη”

Έκκληση προς τους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν την Ειδομένη και να κατευθυνθούν σε οργανωμένες μονάδες φιλοξενίας, απηύθυνε σήμερα Τρίτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εκτιμώντας ότι αυτοί που έκλεισαν την Βαλκανική Οδό δεν πρόκειται να ανοίξουν ξανά τα σύνορα.

tsipras-prosfyges-001Σχολιάζοντας δε την χθεσινή «απόδραση» από την Ειδομένη, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε εγκληματική ενέργεια το να παρακινεί κάποιος τους πρόσφυγες να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους, δείχνοντας προς την κατεύθυνση παραοργανώσεων και ΜΚΟ.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Αρμένιο Πρόεδρο Σερζ Σαρκισιάν, ο Έλληνας πρωθυπουργός  έκανε λόγο για απαράδεκτες και μονομερείς ενέργειες, με τις οποίες έκλεισε ο Βαλκανικός Δρόμος, με την Ελλάδα να βρίσκεται μπροστά στην ανάγκη να υλοποιήσει το ανθρωπιστικό καθήκον για αυξανόμενο αριθμό μεταναστών.

“Απευθύνουμε έκκληση στους πρόσφυγες στην Ειδομένη να εγκαταλείψουν την επίμονη προσπάθεια να παραμένουν στην περιοχή, δεν υπάρχει περίπτωση αυτοί που έκλεισαν τον δρόμο να τον ξανανοίξουν”, είπε ο κ. Τσίπρας, ζητώντας από τους πρόσφυγες να μεταβούν στα κέντρα υποδοχής.

«Χθες είχαμε ένα απαράδεκτο γεγονός. Την ενθάρρυνση των ανθρώπων αυτών από αγνώστους, ενδεχομένως και από ομάδες εθελοντών, να παραμείνουν εκεί, παραπληροφορώντας τους ότι στα κέντρα υποδοχής θα συλληφθούν, και την ενθάρρυνσή τους να περάσουν στην απέναντι πλευρά. Αυτή η συμπεριφορά είναι εγκληματική απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους. Πρέπει να σταματήσει», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνοντας ότι η προσφυγική κρίση δεν αφορά συγκεκριμένες χώρες, αλλά το σύνολο της διεθνούς κοινότητας.

Σχολιάστε