My Twitter Feed

13 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

Εγκαινιάστηκε το τμήμα του δρόμου

Η νέα είσοδο του Κιλκίς από Θεσσαλονίκη εγκαινιάστηκε σήμερα Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Πρόκειται για έργο επαναχάραξης του οδικού τμήματος από την είσοδο της πόλης του Κιλκίς μέχρι τον Κόμβο Μαυρονερίου  με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, νέου τύπου στηθαία ασφαλείας, ανισόπεδους και ισόπεδους κόμβους, παράπλευρο δίκτυο σε όλο το μήκος και σειρά υδραυλικών έργων, που υλοποιήθηκε από τη Περιφέρεια με ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 20,5 εκατ. ευρώ.

“Με την ολοκλήρωση αυτού του τόσο σημαντικού έργου αναβαθμίζουμε τις υποδομές του Κιλκίς, τροφοδοτούμε την οικονομική ανάπτυξη, υποστηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, τον πρωτογενή τομέα, τις εξαγωγές”, υπογράμμισε στο χαιρετισμό του ο κ. Τζιτζικώστας.

Αναφερόμενος δε στην κατασκευή του τμήματος Νέα Σάντα – Άσσηρος, που είναι σε εξέλιξη και θα συνδέσει το Κιλκίς με την Εγνατία Οδό: τόνισε ότι «είναι ένα έργο που ήδη έχει προχωρήσει, όχι όμως στο βαθμό που θέλουμε κι αυτό γιατί υπάρχουν κάποιες μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Εργαζόμαστε όμως σκληρά, με την υποστήριξη και των τοπικών αρχών, για να ξεπεράσουμε και αυτά τα εμπόδια και να ολοκληρώσουμε και αυτό το έργο μέσα στο χρονοδιάγραμμά του».

Αναφορά έκανε ο κ. Τζιτζικώστας και σε έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο Κιλκίς, όπως:

  • Χρηματοδότηση των δομών κοινωνικής πρόνοιας και ιατρικών υπηρεσιών με 2,8 εκ. ευρώ.
  • Κατασκευή υποδομών για δίκτυα επεξεργασίας λυμάτων με 4,2 εκ. ευρώ.
  • Δημοπράτηση μέσα στο 2019 παρεμβάσεων άνω του 1 εκ. ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία, τη διαμόρφωση του παραλίμνιου οικισμού και την τουριστική ανάπτυξη της λίμνης Δοϊράνης.
  • Σύνδεση της πόλης του Κιλκίς με το δίκτυο του φυσικού αερίου.
  • Έργα συντήρησης του οδικού δικτύου, αντιπλημμυρικά, αρδευτικά, ύδρευσης.

Στην τελετή των εγκαινίων, που έγινε χοροστατούντος του μητροπολίτη Κιλκίς κ. Εμμανουήλ, έδωσαν επίσης το παρών, ο βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, οο δήμαρχοι Δημήτρης Σισμανίδης και Χρήστος Γκουντενούδης, ο πρώην υφυπουργός και πρόεδρος της «Αγροδιατροφικής Σύμπραξης» της ΠΚΜ, Κώστας Κιλτίδης.

Γεωργαντάς: Η χρησιμότητα θα αρχίσει άμεσα να διαφαίνεται.

Σε δήλωσή του για τα εγκαίνια του τμήματος του δρόμου, ο Γ. Γεωργαντάς αναφέρει:

“Παραδόθηκε σήμερα σε κυκλοφορία η οδός από τον κόμβο Μαυρονερίου έως την είσοδο του Κιλκίς μήκους 5,5 χλμ. Ένα έργο που συγχρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ένα έργο για το οποίο χρειάστηκε Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου τον Μάρτιο του 2014 προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης , ενώ το καλοκαίρι του 2016 έγινε η υποκατάσταση του αρχικού αναδόχου του έργου.

Με την κατασκευή αυτού του έργου βελτιώνεται και αναβαθμίζεται το τμήμα αυτό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Κιλκίς και με την ολοκλήρωση του τμήματος Νέας Σάντας- Ασσήρου, μήκους 12,5 χλμ, πλέον όλη η οδός θα χαρακτηριστεί ως κλειστός αυτοκινητόδρομος. Η χρησιμότητα αυτών των έργων είναι βέβαιο ότι θα αρχίσει άμεσα να διαφαίνεται και για τους χρήστες της οδού αλλά και την οικονομική ζωή του τόπου μας. Οφείλουμε όλοι μαζί να πράξουμε ό,τι συντελεί στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των Κιλκισιωτών,  καθώς αυτό είναι και το μόνο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε.

Υπάρχει και κάτι ακόμη που οφείλω μια τέτοια στιγμή να θυμίσω σε όλους. Ήταν καθοριστικός ο ρόλος του αείμνηστου Περικλή Κολότσιου  με την άψογη συνεργασία του οποίου αλλά και του Απόστολου Τζιτζικώστακαι των Περιφερειακών Συμβούλων ξεπερνούσαμε ένα- ένα τα εμπόδια που εμφανίζονταν. Σήμερα τον αισθανόμαστε δίπλα μας.”

Δείτε βίντεο από τη GnomiWebTV

Σχολιάστε